Tandragee 100

08.05.2013 12:46

Týden po Cookstownu se jel Around a Pound Tandragee 100. Okruh je technicky velmi náročný a také poměrně dlouhý. Podrobnosti o zdejší trati si můžeš přečíst zde .

Do Tandragee se sjela opět plejáda výborných jezdců a tak se bylo na co těšit. Páteční tréninky ale zasáhla velká nepřízeň počasí, slovy klasika by se dalo charakterizovat následovně „…a chčije a chčije a chčije“.

 

Podíváme se na závody z pohledu týmu Hotties Road Racing a jeho jezdce Michaela Pearsona. Pro tým a pro Michaela to bylo jistě vystoupení úspěšné. Ze třech startů Pearson vybojoval tři pódiová umístění a navíc si ještě střihnul nejrychlejší kolo v závodě, které mělo hodnotu přes 106mph.

Závod Open se jel na šest kol a Pearson si počínal jako skutečný profesionál. Do čela se dostal Michael Dunlop na Hunts/McAdoo Hondě, ale za ním se odehrála strhující bitva mezi Pearsonem, Shaunem Andersonem a Derekem McGee. Pearson zanechal své soupeře za sebou a dojel si pro vynikající druhé místo za vítězným Dunlopem. Třetí pozice patřila Shaunu Andersonovi.

 

Třídu supersport letos Michael Pearson absolvuje na motocyklu Suzuki GSXR 600. Po startu se včele závodu usadila pětice jezdců Michael Pearson, Wayne Kirwan, Derek McGee, William Davison a Jamie Hamilton. V kole následujícím Davison a Hamilton už na vedoucí trio ztráceli několik vteřin. Po čtyřech kolech bylo pořadí Pearson, Kirwna a McGee. V předposledním kole se bývalému vítězi Manx GP Kirwanovi podařilo dostat před Pearsona. Pearson si svůj závěrečný útok nechal až do poslední zatáčky Bell´s Crossroad. Pro letošní rok byl cíl posunut těsně za tuto zatáčku a tak i když se Pearsonovi podařilo po průjezdu zatáčkou před Kirwna dostat, cílem stejně projel první Wayne s „náskokem“ 0.003!! vteřiny. S odstupem 1.5 vteřiny dojel na třetím místě Derek McGee.   

 

Posledním závodem dne pro Michaela Pearsona byl hlavní závod Tandragee 100 (superbike). Od startu se na čele usadil Michael Dunlop a kolo za kolem svůj náskok neustále zvyšoval. Za ním bojovala dvojice Derek Shiels a Michael Pearson o druhé, resp. třetí místo. Shiels nakonec druhé místo uhájil s náskokem 0.3 vteřiny. V pátém kole závodu si Michael Pearson vytvořil již zmiňovaný osobák, který pro něj má nyní hodnotu 3:01.141 což znamená 106.202mph.

 
Michael Pearson:   "Byl to jeden z nejlepších závodů, který jsem v Tandragee jel. V závodě  Openjsem svedl nádherný souboj s Shauenem Andersonem, který jel opravdu výtečně. Měl jsem pár drobných problémů se svým BMW, které mě v některých částech okruhu docela dost zaměstnaly. Supersport 600 byl opravdu nádherný závod, který jsme vepředu svedli. Hotties Suzuki pracovala bez jakýchkoliv problémů, ale nebyl jsem natolik rychlý, abych se ostatním jezdcům vzdálil. To mělo za následek, že jsem musel jet opravdu hodně tvrdě v technických pasážích a to co jsem tam získal, to jsem ztrácel v dlouhých rovných úsecích. Wayne Kirwan ny Crossan Yamaha byl pak schopný se přede mne dostat. Kdyby byl cíl na stejném místě jako bývával obvykle, jsem ji jistý, že bych v závodě zvítězil já. Ale musím Waynemu pogratulovat za skvělý výkon, který pro něj i jeho partnery znamená hodně moc.
Tandragee 100 Superbike to byla další ze série velkých bitev mezi mnou a Derekem Sheilsem. Michael Dunlop byl v pohodě vepředu, ale s Derekem to byly bitva jak se patří. Chtěl jsem ho v posledním kole udělat na brzdách, ale nepovedlo se to, naopak jsem to trochu přetáhl a tím i ztratil. Ale ze svého výsledku se raduji, byl to perfektní víkend pro nás pro všechny. "
 
Willis Marshall (MPPR)  "Co k tomu dodat?  Michael zajel fantasticky ve všech závodech. V týmu všechno fungovalo na jedničku. Celý víkend jsem d´byl na telefonu, abych podával našim sponzorům do Anglice veškerá data a informace ze závodů. Pohled do průběžného pořadí šampionátu je pro nás i naše sponzory velmi příjemný."
 
Irish Championship :
Superbike:
Michael Dunlop                               50

Derek Sheils                      36

Michael Pearson             29

Jamie Hamilton                21

Guy Martin                        20
 
Supersport 600:
Wayne Kirwan                                 34

Michael Pearson             31

Derek Magee                   26

Guy Martin                        25

Michael Dunlop               20
 
 
fotografie Tremaine Gregg
Michael Pearson (Hotties BMW) před Derekem Sheilsem v Tandragee 100
 
kompletní výsledky Tandragee 100 (2013)