Zprávy z paddocku

29.10.2013 17:47

Letos na irské tratě a posléze i na Mountain Course poprvé vstoupila anglická vycházející hvězda z Bradfordu, Dean Harrison. Tenhle 24letý pilot měl velké zkušenosti ze závodů v domácím Scarborough a tak bylo jenom otázka času, kdy se vydá za vodu k bláznivým Irům a pak i na TT. Že si nevedl vůbec špatně, je dohádatelné ve výsledcích závodů.

Příští rok chce Dean startovat opět na TT, k tomu přidá North West 200 a Ulster Grand Prix.  Tipuji, že k tomu si přidá ještě pár národních závodů - Cookstown, Tandragee a Armoy. Pro nadcházející sezónu přestoupil do severoirské stáje Mar-Train Racing Team, které velí Tim Martin. Pro tento tým bude závodit ve třídě supersportů na R6, big bikes pojede za tým RC Express Racing na motocyklech Kawasaki.

Letošní sezónu Harrison zakončí v čínském Macau na tamní motocyklové Grand Prix.

Nejen v zahraničí se ale chystají novinky. V tuto chvíli je ze zdejších týmů jistě největší bombou informace, že se Marek Červený představí v celém seriálu IRRC ve třídě supersport. Marek tak po určité odmlce navazuje opět spolupráci s panem Kubíčkem z královéhradeckého Intermota, s jejíž technickou podporou bude závodit. Marek bude mít k dispozici motocykl Kawasaki ZX6R ve specifikaci supersport, který pojede v týmu Intermoto AAB Racing Team.  A možná není špatné sdělit, že s největší pravděpodobností Marek nebude jediným českým zástupcem v celém šampionátu. Během nadcházejících několika málo dní padne definitivní rozhodnutí o případné účasti ještě jednoho českého týmu. Jednalo by se o tři jezdce, kteří by závodili v obou třídách, tedy jak v supersportech, tak i v superbike. Jelikož to ještě není 100% tutovka, z pochopitelných důvodů nebudu zatím uvádět podrobnosti. Jek bude vše definitivně potvrzeno, určitě takovou informaci přinesu.

Zajímavé informace pronikly z okolí Michaela Dunlopa. Po roce, který strávil jako tovární jezdec týmu Honda TT Legends, se kterým zvítězil v závodu Superbike Isle of Man TT (jeho týmovým kolegou byl John McGuinness), tenhle 24letý nositel slavného jména pocházející ze severoirské líhně v Ballymoney Hondu opouští. A kam že přestupuje? Michael odchází do dalšího profesionálního týmu, který šéfuje Shaun Muir. Tím týmem je Milwaukee Yamaha, kde vystřídá svého staršího bráchu Williama. Jeho týmovým kolegou bude osminásobný vítěz TT Ian Hutchinson, který svůj návrat na závodní tratě okusí ještě letos na Macau Grand Prix (Ian tady startoval v letech 2006, 2009 a 2011). William Dunlop se vrací do týmu Chrise Dowda CD Racing, se kterým už jezdil loni a předloni.

I u nás velmi dobře známý jezdec Davy Morgan (startoval v Hořicích v roce 2011) se na příští sezónu vyzbrojil opravdu řádným nářadím. Zakoupil superbike Honda Fireblade, na kterém letos jezdil Michael Dunlop. Samozřejmě to není motocykl z týmu TT Honda Legends, Michael měl těch motocyklů letos k dispozici více…

Tým Hotties Racing bude mít pro sezónu 2014 k dispozici dva jezdce. Jedničkou je Michael Pearson, kterému bude sekundovat Gavin Hunt z Isle of Man. A jaké jsou plány týmu pro příští rok? Zatím není vše dotažené do konce, ale hořické Zatáčky by na seznamu měly být. Jestli se tým rozhodne i pro TT je zatím otevřené. Michael Pearson bude mít novou ZX10R ve specifikaci superbike pro BSB, Gavin bude mít stejný stroj, ale ve stockové úpravě. V šestkách Michael bude pilotovat novou gsxr (tedy ne tu, co letos zahodil před Lukaveckým vracákem) a hodně nadupanou ER6 pro třídu SuperTwin. Gavin pojede sporty na zxr6 a twina bude mít stejného. Už teď je ale jisté, že se na ani jeden z jezdců neobjeví na České TT, protože termínově tenhle podnik bude kolidovat s Ulster Grand Prix.

 

Prozatím známé termíny závodů pro rok 2014