Zprávy z paddocku (2)

05.11.2013 17:55

Dnes byl oficiálně oznámen termín pro Ulster Grand Prix 2014. Celý Ulster Bike Week, do kterého spadají dva podniky, Dundrod 150 a Ulster Grand Prix se pojede ve dnech od 13. do 18. srpna 2014. Tréninky se tedy pojedou 13. a 14. srpna a ještě téhož dne (14.8.) bude na programu závod Dundrod 150. Vlastní Ulster Grand Prix se pojede tradičně v sobotu (18.8.2014).

Termín je to takový, že se naši kluci budou moci svézt nejen v Hořicích na České TT, ale pokud budou prostředky, mohou se vydat i za louži okusit jak chutná závodění na nejrychlejším přírodním okruhu světa. Tak co Máro a Aldo…?

V severoirském Armoy se bude v polovině listopadu konat show, která připomene letošní veleúspěšný Race of Legends. Na show se objeví velmi mnoho známých tváří a zvučných závodnických jmen. Svoji účast potvrdil i bývalý účastník závodů seriálu mistrovství světa ve třídách MotoGP, 500cc a 250cc a držitel nového traťového rekordu třídy SuperTwin, kterého dosáhl právě letos při svém debutu na zdejší trati, Jeremy McWilliams. A kdo ještě bude k vidění? Ryan Farquhar, William Davison, Michael Sweeney, Paul Robinson, Sam Dunlop a také světový šampión v sidecars Tim Reeves. Ještě taková zajímavost, Tim odjel na sajdě letos v Armoy několik kol v rámci Parade Lap a hodně nahlas se mluví o tom, že by sidecary měly být zařazeny do závodního programu v příštím ročníku. To by byla bomba.

Známý fotograf a novinář Stephen Davison vydává v pořadí už osmou knihu báječných fotografií doplněnou skvělými texty, která ponese název ROAD RACERS. Můžu vřele doporučit, od Stephena mám už čtyři knihy, jednu dokonce s vlastnoručním věnováním. Stephena jsem v roce 2011 dostal i do Hořic, kde udělal mnoho nádherných fotografií a právě některé z nich naleznete v novém titulu. Kromě hořických fotografií tu jsou i fotky ze závodů v Irsku, na Isle of Man, ale také ze Španělska (La Baneza).