World TT Series

09.08.2013 21:29

Šéfové Isle of Man TT provedli další významný krok vpřed k vytvoření světové série, která bude zahrnovat některé z velkých závod na světě. Už jsem o této iniciativě informoval v loňském roce, ale od té doby uběhlo mnoho času a mnohé se změnilo a postoupilo vpřed.

Vláda Isle of Man iniciovala provedení počáteční studie, kterou provedla londýnská agentura, která se zabývá  poradenstvím v oblasti sportu, zadáním bylo vytvoření světové série motocyklových závodů založené na původním konceptu TT.

Počáteční studie zahrnovala přehled práv k duševnímu vlastnictví, vhodných prostor, obchodních smluv a výdělkových možností, marketingu a propagace, bezpečnosti a řízení rizik a logistiky.
 

Nyní se prověřuje možnost přilákat silné obchodní partnery, kteří by rozvíjeli a podporovali mezinárodní sérii závodů založených na bázi Isle of Man TT, která by využívala obchodní značky Isle of Man TT. Předpokládá se, že takový obchodní partner, či partneři by byli odpovědni za všechny provozní aspekty série, včetně TT na ostrově Man.

Laurence Skelly, člen odboru hospodářského rozvoje vlády Isle of Man a zároveň zástupce s ​​odpovědností za motorsport a cestovní ruch Isle of Man řekl:

"My jsme obnovili kvalitu profilu a značky TT po celém světě a nyní jsme připraveni využít sílu této značky tím, že chceme splupracovat s externím partnerem, abychom podnik posunuli na další, vyšší úroveň. Už jsme obdrželi kladnou zpětnou vazbu a zájem od řady mezinárodních partnerů a potenciálních hostitelů série, kteří věří v koncepci World Series TT. "

 

Co na to naše všechny dvě motocyklové asociace u nás doma? Nebylo by super, kdyby se Hořice staly součástí takovéto série? Málokomu je známé, že se o možnosti být součástí Mistrovství světa TT, která tehdy byla opravdovým světovým šampionátem na přírodních tratích, Hořice na sklonku osmdesátých let minulého století ucházely. Respektive se v té době sondoval terén, zda je reálné být součástí takového šampionátu. Nakonec k tomu nedošlo, ale staré Brno bylo v posledním roce účinkování na klasickém okruhu součástí tohoto šampionátu. Možná by takováhle možnost mohla trochu rozčeřit hladinu toho našeho zaprděnýho rybníčku a pokud to pánové z AČR  a CAMS myslí s českým road racingem upřímně, mohli by spojit síly nebo se alespoň hluboce zamyslet….

Anketa

V souvislosti s tímhle článkem mě zajímá váš názor. Takže moje otázka zní - měl by v téhle sérii být i český závod? Pokud ano, který?

český závod ANO (50)
26%

český závod NE (15)
8%

pokud český závod ANO, měly by to být Hořice (48)
25%

pokud český závod ANO, mělo by to být Těrlicko (45)
24%

pokud český závod ANO, měly by to být Radvanice (15)
8%

pokud český závod ANO, měla by to být Volárna (16)
8%

Celkový počet hlasů: 189