Vzpomínka na Johna Donnana

22.03.2009 17:19

John Donnan, který tragicky zahynul v roce 2007 v Tandragee, byl po více než jednu dekádu jedním z nejlepších irských road racingových jezdců.

Pocházel z Ardglass v hrabství Down. Začínal, jako mnoho jemu podobných, s motokrosem, když v roce 1987 padlo rozhodnutí a on se přestěhoval na irské silnice.

Startoval na Manx Grand Prix i Tourist Trophy. Jeho nejlepším umístěním na TT bylo sedmnácté místo v roce 2005 v závodě Senior. Mountain Course uměl dát průměrem 115,449mph.

Velký motocyklový specialista, kterým John bezesporu byl, dosáhl nejlepších výsledků v roce 1999, kdy se také stal celkovým vítězem Open Irish Road Race Championship.

V minulých letech startoval spolu s dalšími jezdci, kterými byli Ray Porter, Shane Connor, Wayne Kirwan a Ken Doherty, ve svém vlastním týmu, JD Racing, který nosil v charakteristickou černo-žlutou barevnou kombinaci.

Jeho dynamické přednášky, které organizoval v Ardglassu, představovaly jednu z nejlepších obchodních aktivit vůbec.

V roce 2006 kolovaly zprávy, že jeho kariéra končí. V té době se John plně soustředil na fungování jeho vlastního týmu. Nicméně se rozhodl pokrčovat jako aktivní účastník motocyklových závodů, sportu, který natolik miloval.

Jeho odchod znamenal velký zármutek v srdcích road racingových fanoušků. Navždy po něm zůstane prázdné místo, které už nebude nikdy zaplněno.

Rest in peace...