Ulster Grand Prix je tu!!

13.08.2014 18:20

Dneškem se na trati u Dundrodu v Severním Irsku naplno rozjela letošní Ulster Grand Prix. Máme tady dva naše zástupce, Michala Dokoupila a Veroniku Hankocyovou, takže je o důvod víc sledovat dění na nejrychlejší roadracingové trati světa. Bohužel třetí náš zástupce, který měl letos na Ulster GP taky závodit, Olin Hanák, momentálně jede daleko těžší a důležitější závod, ve kterém mu všichni držíme palce...

 

Ulster Grand Prix je jednou ze čtyř Velkých cen, kterou vyhrál František Šťastný, na něho po dlouhých 40ti letech navázal Michal Dokoupil vítězstvím v závodě Dundrod Challenge. V novodobé historii na zdejší trati závodil rovněž Michal Jiroš (skončil druhý v Dundrod National), dále pak Olin Hanák, Petr Homola a Martin Sucháček.

 

Trať v Dundrodu měří 7.4011 mil a absolutní rychlostní rekord na jedno kolo zde drží Bruce Anstey - 133.977 mph, kterého dosáhl v roce 2010. Největší počet vítězství ma na kontě Joey Dunlop, celkem 24. Z dosud aktivních jezdců je nejúspěšnějším Bruce Anstey s osmi triumfy, následují jej William Dunlop (7) a Michael Dunlop (6).

 

I když, bohužel, nejsem na místě, mám stálou akreditaci, takže mi do mailu chodí výsledky a další tiskové zprávy, o které se s vámi budu postupně dělit.

 

Jak jsem zmínil v úvodu, dnes absolvovali svůj trénink nejdříve nováčci a pak postupně jezdci tříd 125/250/400cc, Dundrod National a Dundrod Challenge. Indi obsadil v tréninku patnáctou pozici a Veronika 58. z celkového počtu 77 startujících.

 

Podrobné výsledky budu vkládat na FB stránku stejného názvu, jako je tento web.