Race of Legends

09.08.2013 20:15

Závody v legendárním městečku Armoy, odkud pochází slavný klan rodiny Dunlopů, ke kterému můžeme ještě připočítat švagry Marvina Robinsona a Franka Kennedyho, se jel 26. a 27. července na popularitě rok od roku stoupající Race of Legends. Bezpochyby je to nejlepší národní závod v Severním Irsku, který se těší nebývalé popularitě a zájmu diváků.

Letošní Armoy byla ve znamení bratrů Willama a Michaela Dunlopů. Ale startovali tady další vělké hvězdy roadracingu jako třeba Guy Martin, Michael Pearson, Derek Shiels a nebo třeba bývalá hvězda z mistrovství světa Jeremy McWilliams.

Michael vyhrál dva závody tříd Superbike, přičemž v závodě Open ustanovil nový traťový rekord, který má nyní hodnotu 106,81 mph. Angličan Guy Martin vedl v prvních dvou kolech, ale musel se nakonec spokojit s druhým místem. Mladší z Dunlopů byl druhý ve třídě 600cc Supersport, kde podlehl o 0.6 vteřiny staršímu bráchovi Williamovi, který ustanovil nový rekord této třídy 103,19 mph. William také vyhrál závod třídy 250GP.
Jamie Hamilton vyfoukl vítězství debutantovi Jeremy McWilliams ve třídě SuperTwin. Jamie velezkušeného Jeremy porazil o 0.08 vteřiny. Jeremy byl dlouholetým a velmi úspěšným jezdcem mistrovství světa silničních motocyklů. Christian Elkin vyhrál závod třídy 125cc
Conor Behan vyhrál Senior Support závod před Markem Hanna a Shane Eganem. Třída Junior Support se stala kořistí Marka Hanna před Behanem a Eganem.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY