Poslední dějství wusa cup - Dymokury

04.10.2013 20:23

Zítra se nám rozjede poslední roadracingové závody letošní sezóny. Dnes jsem se byl podívat v dymokurském depu, navštívil jsem pár kamarádů, ale hlavně jsem zíral.

Od mé poslední návštěvy v Dymokurech někdy letos v létě, se depo změnilo k nepoznání. Smekám nad prací všech dobrovolníků, kteří tenhle prostor uvedli do stavu, ve kterém se momentálně nachází.

 

Trochu se ale podíváme, o co se v Dymokurech vlastně pojede z pohledu wusa cup 2013.

 

Třída SPORT125 bude ve znamení souboje mezi Markem Zimou a Michalem Savinkovem, kteří si to rozdají o celkové vítězství ve wusa cup 2013. Dvanáctibodový rozdíl momentálně hovoří ve prospěch Marka Zimy.

 

GP125 pojedou jenom o umístění, protože na prvních třech místech je vlastně rozhodnuto. Šampiónem už teď je Patrik Kolář, ale k pohybu může dojít na dalších místech, vlastně ale mimo pódiové umístění.   

 

Třída SPORT250 je sice teoreticky jasná, ale při neúčasti Honzy Vysloužila to možná všechno bude jinak. David Hanzalík ztrácí sice propastných 20bodů, ale to Vysloužilovi nemusí stačit…

Ve třídě GP250 si to na férovku rozdají Pavel Navrátil a Wolfi Schuster, kteří mají před finálovým závodem shodný počet bodů.

V monech to bude hlavně souboj mezi Víťou Hatanem a Dany Zörnwegem. Pro našeho jezdce je ztráta pouhých osmi bodů určitě velkou motivací…

Twiny mají jasno, šampiónem je Michal Dokoupil  podle mého je o prvních třech víceméně rozhodnuto.

V šestkách bude největší souboj svedený o třetí místo. Petra Bičiště a Petra Homolu dělí pouhopouhé dva body. Marek Červený je bezkonkurenčně na prvním místě, stejně tak druhé místo michala Dokoupila je neohrožené.

Litry budou určitě hodně zajímavé. Při neúčasti Didi Gramse a Kamila Holána má na celkové první místo nejlépe našlápnuto Alda Nechvátal. Momentálně je sice na třetím průběžném místě, ale na celkové vítězství potřebuje získat 16 bodů. To by při jeho kvalitách neměl být problém.

 Kdo má rád road racing a ten český obzvlášť, nemel by v sobotu a v neděli v Dymokurech chybět.