Pár perliček z road racingu

09.08.2013 20:47

Sice je to už několik týdnů, ale velmi nepříjemné chvilky zažil v neděli 9. Června, tedy krátce po svém triumfu na letošní Tourist Trophy Isle of Man Michale Dunlop. Společně s kamarádem vyrazili na velkém vodním skútru na moře. Při své jízdě se poměrně dost vzdálili od pobřeží a jako na potvoru se skútr odporoučel a tak dvojice skončila ve vodě. Více než dvouhodinové koupání v chladných vopdách Irského moře asi nebylo z nejpříjemnějších. Nakonec si jejich nepřítomnosti všimli přátelé a rozjela se velká pátrací akce. Hoši měli kliku, protož je záchranáři objevili těsně před soumrakem. Mickey D to okomentoval stroze slovy, že už měl fakt docela nahnáno.

Michael Pearson se dostal mezi neoblíbence Leslie Moora. Vydavatel časopisu Road Racing Ireland doporučuje irské jezdce na závody do anglického Scarborough. Během Cocko North National Road Races, který se jel 20. a 21. Července Michael havaroval. Dlužno říct, že jel zcela osamocen, tudíž nikoho z jezdců neohrozil Nicméně pan Moore tento incident označil za agresivní a vyjádřil se ve smyslu, že zařídí zákaz dalších startů Pearsona ve Scarborough. Michael patří v poslední době mezi absolutní Top jezdce a to nejenom ve Scarborough. Trochu jsem se poptal v týmu Hotties, co za tím vězí a taktně mě bylo naznačeno, že pan Moore právě tým Hotties nemá moc rád, protože tým je na velmi dobré úrovni se slušnou technikou a tím pádem #36 poráží oblíbence, které by nejspíš asi neměl…

 

Vezmeme-li Anglii, Skotsko a Wales, tak na tak velkém území se jedou pouze dva real road races. Jedním z nich je Scarborough a tím druhým Aberdare Park ve Walesu. Letos se na parkových cestičkách opět závodilo a podle všeho to byl moc povedený podnik. O tom taky svědčí účast Iana Hutchinsona, který si po delší pauze opět sedl na motocykl, pravda, pouze v parade lap.