No a je to...

19.11.2013 21:08

Michael Dunlop dnes s definitivní platností oznámil, že má v úmyslu přerušit svoji kariéru a minimálně v roce 2014 ho tak na závodních tratích neuvidíme.

 
Ve svém prohlášení, řekl, že i přes množství nabídek, které obdržel, nemá jinou možnost, než si vzít volno. Proto pro nadcházející sezónu s nikým smlouvu nepodepsal, dalším důvodem taky bylo to, že každá z nabídek, pokud by je přijal, by mu přinesla určité komplikace. K jeho rozhodnutí přispěli i události při letošní TT. I tak si letošní sezónu opravdu užil, o to ostatně svědčí pohled do výsledkových listin. Podle jeho vlastních slov se na závodní tratě vrátí v roce 2015 nebo možná až o další rok později…

Co k tomu říct? Je to velká škoda, že Michaela na roads budeme minimálně jeden rok postrádat. Už jsem to říkal několikrát, není mě zrovna dvakrát sympatický, ale pohled na jeho styl a nasazení je úchvatný. Rozhodně zdědil po svém tátovi a hlavně strejdovi závodnické geny, ke kterým přidal i něco svého, agresivní pojetí jeho stylu o tom svědčí a je v kontrastu s tím, co předváděli Robert nebo Joey, ale asi potřebuje čas, aby si v hlavě všechno urovnal.