Michael Rutter

04.02.2011 19:45

13. místo racer of the year 2010

Michael Rutter
Věk                                                       38
Team                                                     RidersMotorcycles.Com Ducati / BMW / HM Plant Honda
Bydliště                                                  Kirkby Mallory, Anglie

výsledky v roce 2010

vítězství v mezinárodních závodech                       0
pódiová umístění v mezinárodních závodech            1
vítězství v národních závodech                             0


nejrychlejší kolo na  TT: 127.977mph, 2010 (15. nejrychlejší)
nejrychlejší kolo na UGP: zatím zde nestartoval
nejrychlejší kolo na  NW200: 120.697mph, 2010 (6. nejrychlejší)

Stejně jako Stuart Easton, tak i Michael Rutter only závodil v roce 2010 pouze v mezinárodních závodech – North West, Tourist Trophy a Macau Grand Prix.

Rutter závodí ve  ‘veteránské’kcategorii v  British Superbike Championship v týmu RidersMotorcycles.Com Ducati. Který používá vylepšenou verzi jeho Ducati 1098, se kterou se v roce 2008 postavil na start North West, TT a Macau GP. Množství mechanických závad ale způsobily, že se na pobřeží  Causeway v květnu představil s BMW S1000RR.
 
Na North West se Rutter připravoval v Oulton Park, ale protože používal motocykl bez zjevných úprav po tři po sobě jdoucích závodech, jeho vyhlídky na zisk jedenáctého vítězství na NW se zdály být menší. Michael se k této skutečnosti ale postavil jako skutečný profesionál. Do závodu třídy Superbike se kvalifikoval na sedmém místě, ale po problémech v závěrečném kole prvního závodu této třídy se propadl z jedenáctéh na 36. místo v cíli. Závod třídy Superstock už byl lepší, dokončil jej na pátém místě a zajel i nejrychlejší kolo závodu, které se zároveň stalo i traťovým rekordem pro tuto třídu. Druhý závod superbiků dojle po velikánské bitvě s Ianem Hutchinsonem a Keithem Amorem na sedmém místě.

I přes tyto výsledky se ale tým rozhodl, že na TT motocykl BMW brát nebude. Vypadalo to, že Michael pojede na motocyklu Steve Platera, který byl zraněný. Šéf  HM Plant Honda Neil Tuxworth souhlasil se zapůjčením motorky pro třídu Superstock. Měl startovat v barvách HM Plant v závodu třídy  Superstock a Batham Brewery ve třídě Superbike a Senior. Protože měl k dispozici vlastně jediný motocykl, v trénincích se soustředil na učení trati, protože zde v letech 2000 až 2007 nestartoval.
V závodu Superbike dojel osmý, ve třídě Superstock devátý a v závěrečném závodě Senior TT skončil pátý. Za všechna umístění si domu odvezl tři stříbrné repliky.

Posledním závodem byla Macau Grand Prix, kde jej porazil jenom Stuart Easton

V British Superbike Championship obsadil konečnou pátou příčku. V roce 2011 by se měl na přírodních tratích opět objevovat v sedle Ducati. Už nyní potvrdil svoji účast v NW200 a TT.

 

fotografie - Stephen Davison - Pacemaker Press International