Kopčany 2013

05.08.2013 21:10

Dovolil jsem si vypůjčit report Jardy Brzobohatého spolu s fotkami Moto Cup SK a Karla Šoukala... (díky)

 

V sobotu jsem navštívil legendární Kopčanyring:-) Závody v Kopčanech mají dlouhou tradici.V devadesátých letech se tam jezdily doknce i Superbiky. Bohužel se nepodařilo udržet původní trat,zejména legendární esíčka. Ale i tak patří tlupě okolo Milana Hanzalíka velký poděkování za skvělej závodní víkend. Do Kopčan se těším každej rok.
S tradičním partákem Tomášem jsme vyrazili brzo ráno z Brna. Hned po příjezdu do Kopčan jsme potkali kamarády ze Slavkova. K jejich výbavě patří vysokooktanové nápoje,který jsme hned promptně ochutnali. Celej víkend bylo pekelný vedro na hranici snesitelnosti.


Mám tu výsadu, že můžu využívat pohostinnosti Valachia teamu. Dokonalej servis, krásný baby a skvělá atmosféra. Dlužím jim velký poděkování. Na závody jezdím hlavně kvůli setkání s kamarádama. Ani v Kopčanech to nebylo jinak.


Zmíním jen některý. Milošek Sedlák s rodinou, Z a M Motoforzovi, Riško Karnok atd.
Stihl jsem i navštívit hrob Ernesta Korčáka.
 

Celá sobota proběhla v poklidu. Hodně jsem byl zvědavej na premiéru třídy 400 SP.Nebylo to zlý, jen jich bylo málo. Ale motorky to jsou pěkný. Život ukáže,jestli je to třída k životu.Po druhým treningu 125 SP nastoupili komisaři na kontrolu karb. Myslím, že to je správný. Podvádět se nemá.

Na závěr sobotního programu byly dva závody.125 sp A 250 sp.Ten první vyhrál Michal Savinkov před Márou Zímou a Pavlem Šlezarem.
25O vyhrál Petr Kunz před místní matadorem Davidem Hanzalíkem a Olinem Hanákem.Olin dlouho vedl, ale pak mu motorka začla vadnout.Sice dojel 3,ale za cenu velkých škod.V neděli už nenastoupil.Nebylo s čím.
Moc dobrej závod zajela Zdena Kučerová,zvaná GAGA. Už v treningu se jí dařilo.V závodě dojela v první desítce na dostřel zkušených matadorů /např.K.Kaliny/.


Myslím, že Zdence prospělo soustředění na jednu třídu a hlavně to, že se jí o motorku stará jeden člověk.To dřív nebylo. A i v neděli byla Gaga v desítce,čímž završila svůj úspěšnej víkend.
 

Z dromovýho závodění se vrátil mezi baráky charismatický lampasák Bart

Když to shrnu,byl to zajímavej víkend,kterej jsem si moc užil.
Kopčany forever

 

VÝSLEDKY