Konec závodů v Eemshavenu a Tolbertu v Holandsku

06.01.2009 19:53

Takže už je jasné, že se v Eemshavenu (NED) nikdy v budoucnu nepojedou žádné silniční závody. V Holandsku tedy zůstává pouze Hengelo a Oss. 

Co je za problém, že tenhle podnik skončil?

Námořní přístav v Groningemu, který je majitelem prostoru, kde se závody pořádaly, sdělil, že závody na tomto místě už nejsou žádoucí. Vopak Oil EMA BV má plány, postavit terminál přesně v místě bývalé závodní dráhy. Jedna část trati, zvaná Middenweg, se proto už teď přestavuje.

Rovněž tak místo, kde bývalo depo, je nyní staveništěm, protože začala plná přestavba této plochy pro industriální využití.

Není tady už žádná možnost, aby závody, které se tu jezdily pravidelně od roku 1982, byly někdy v budoucnu znovu uspořádány.  

A co další známý okruh - Tolbert?

Po posledních závodech v roce 2004 se začalo s pracemi na silnici, které znemožnily pořádání závodů v následujících letech. Po velkém úsilí místní správy, sponzorů a dobrovolníků byl okruh na konci roku 2007 opět připravený na pořádání silničních motocyklových závodů. Zástupci všech tříd se těšili na rok 2008, kdy měli znovu závodit na tomto okruhu. Bohužel organizátoři získali povolení pro uspořádání závodů ve třídách 125cc, 250cc, supermono a klasik. Divácký zájem o tyto třídy je v Holandsku ale příliš malý a bez závodů superbiků a supersportů není možné, aby takový podnik nebyl ztrátový. Na základě těchto okolností se organizátoři rozhodli, po více než 40ti letech, ukončit do budoucna pořádání tohoto podniku.