Kdo, kde na čem (6)

09.02.2013 12:26

Dva jezdci, kteří jsou velmi známí z našich závodů, Peter Heijmans a Nuno Caetano spolu letos v květnu budou cestovat do Severního Irska, aby se tam zúčastnili jako nováčci North West 200. Peter bude závodit ve třídách supersport a super-twin, zatímco Nuno pojede superbike, superstock a supersport.

 

Startovní pole North West doplňuje špičkový italský pilot Dario Cecconi, který se po roce na trojúhelník opět vrací. Určitě zajímavým jezdcem na startu supersportů a superstocků bude Francouz Xavier Denis.

 

Paul Shoesmith měl loni na podzim velmi ošklivou havárii v německém Frohburgu. Mnozí si mysleli, že zranění, která utrpěl, budou znamenat konec jeho kariéry. Ale není tomu tak. Populární Angličan se opět vrací na TT, opět se svým vlastním týmem Ice Valley Racing BMW by Motorsave Ltd. Paul pojede třídy superbike, superstock, supersport a senior TT. Ve velkých třídách pojede samozřejmě na BMW, pro supersporty připravuje motocykl Yamaha R6.

 

Lee Johnston bude letos závodit na motocyklu Kawasaki ER6 v týmu KMR Kawasaki ve třídě super-twin. A kde se s ním Lee ukáže? Stejně jako loni, tak i letos to bude Noorth West 200, závod, kde byl loni velmi úspěšný, byl druhý v úvodním závodu třídy superstock. Samozřejmě nepojede Lee jenom twiny, superbiky a superstocky pojede v týmu Rapido Sport Racing Team na italských strojích Ducati a supersporty na Hondě CBR 600 v týmu East Coast Racing Team.

 

Simon Andrews se na TT chystá vůbec poprvé startovat ve třídě supersport TT. Simon pojede na motocyklu  Honda CBR 600 v týmu Ice Valley Racing by Motorsave Ltd. Simon je jedním z nejlepších jezdců, kteří se na Isle of Man v posledních letech nově objevili. O jeho kvalitách rozhodně něco vypovídá i jeho osobní rekord na jedno kolo, který má hodnotu 127mph. Bezpochyby bude Simon jedním z horkých favoritů a určitě bude jedním z nejviditelnějších a nejsledovanějších.

 

Dalším jezdcem týmu Ice Valley racing BMW by Motorsave bude na TT vítěz loňského šampionátu IRRC Branko Srdanov. Branko bude závodit ve třídách superbike, superstock a senior TT na motocyklech BMW. S bavoráky má Branko bohaté mezinárodní zkušenosti, nehjen z IRRC, ale v týmu Paula Shoesmithe startoval i v Macau Grand Prix  2012.