Ian Watson National Spring opět zahajuje evropskou roadracingovou sezónu

09.04.2013 20:19

Tradiční zahájení roadracingové sezóny v Evropě připadá na anglické Scarborough, kde se 21.4. jede Ian Watson Spring National Cup.

Pokud se podíváme na jezdecké obsazení, diváci se mají opravdu na co těšit. Na startu nebude chybět jeden z největších talentů za poslední roky, Dean Harrison. Pro tuto sezónu bude sedlat RC Express Racing Kawasaki týmu MSS, se kterou se bude jistě ucházet o vítězství v závodech třídy superbike. Vedle závodů superbiků pojede Dean i zbrusu novou R6 Yamaha postavenou Ianem Bellem pro třídu supersport.

Ale Dean to nebude mít vůbec jednoduché. Vedle něj budou na startu jezdci, kteří tu nedávno dominovali a jistě budou chtít své kvality potvrdit i letos - Michael Pearson, Ian Lougher a Jamie Hamilton. Po výhře na Cock ´o North  v roce 2009 se Michael Pearson zařadil mezi absolutně nejlepší jezdce, kteří na Oliver´s Mount kdy startovali. Doslova legendou zdejšího závodu je Ian Lougher. Ian bude závodit ve svém vlastním týmu ve třídách superstock a supersport, ale zároveň se objeví i v 125cc v týmu Repli-Cast UK. Top TT nováček z roku 2012 Jamie Hamilton je stále lepší a lepší a stejně jako loni, tak i letos bude jezdit v týmu KMR pod vedením Ryana Farquhara, samozřejmě na motocyklech Kawasaki. Tým pro letošní rok jede s podporou Vauxhall Northern Ireland. Na Spring Cup bude Jamie závodit v třídách superstock,  super-twin a supersport. Bude to poprvé, co Jamie usedne ve třídě supersportů na ZX6 Kawasaki.

Týmovým kolegou Jamie Hamiltona v této sezóně je James Cowton. James si svůj závodnický debut odbyl v roce 2011 právě ve Scarborough a že jeho výkonnost jde prudce nahoru potvrdil vloni na Southern 100 a Manx Grand Prix. James pojede v KMR Kawasaki třídu super-twin a za cíl si klade umístění v Top3.

Dalším jezdcem s motocyklem Kawasaki je Ivan Lintin. Ivan zvítězil v roce 20012 ve Scarborough na Barry Sheene Festival Meeting a třídu supersport pojede v této sezóně s podpoou Taylora Lindsey (ZX6 Kawasaki). Specialisté na zdejší trať Mick Goodings a Keith Pringle budou usilovat o další umístění na stupních vítězů, na které vystoupili v roce 2008 v hlavním závodě mítinku. Mick pojede na motocyklu Honda, zatímco Keith na BMW, oba ve třídě superstock.

Ostřílený jezdec Davy Morgan začíná svou letošní závodní sezónu na Ian Watson Spring Cup také. Pro tuto sezónu bude mít Davy pro velké závody Hondu CBR-1000 Fireblade ve specifikaci superstock. Zároveň bude mít pro závody supersportů motocykl Yamaha R6 a pro super-twiny, stejně jako loni, Kawasaki ER6.

Jezdec, který v roce 2012 vystoupal na pódium na Southern 100 v druhém závodu supersportů, James Coward samozřejmě nebude na startu taky chybět. V roce 2011 svedl s Jamesem fantastickou bitvu o vítězství náš Michal Jiroš v závodu Dundrod 150 National, který je nedílnou součástí legendární Ulster Grand Prix. James bude závodit na Barnes  R6 Yamaha. I letos se James chystá na Isle of Man TT, kde se zúčastní Manx Grand Prix a tak jarní pohár bude představovat první příležitost získat cenné skalpy jeho soupeřů.

Další adepti na letošní Manx GP, James Neesom a Tom Robinson, zahájí svoji racingovou sezónu ve Scarborough taky. Několikanásobný vítěz z Oliver Mount Dan Frear bude jedním z jezdců, kteří mohou rovněž překvapit. Dan je pro tuto sezónu v týmu NLC Component a bude na letošním jarním poháru soutěžit ve třídách supersport a super-twin na Yamaze a Kawasaki.