Guy Martin jede k protinožcům

23.11.2013 17:35

Guy Martin britský road specialista, mechanik (Guy opravuje náklaďáky) a TV hvězda v jedné osobě (vystupoval v hlavní roli filmu TT Closer to the Edge) bude největší zahraniční hvězdou Suzuki Series, která se jezdí u protinožců na Novém Zélandě, dvakrát jede na motodromech a jednou ve Wanganui na populárním Cemetery Circuit.
 
Letošní Suzuki Series má na odměnách vypsanou slušnou sumičku $36.550. První závod se jede 7. prosince v Hampton Downs, dále se pokračuje 15. prosince na okruhu v Manfeild a série bude zakončena 25. prosince na famózním Cemetery Circuit ve Wanganui. Guy pojede tedy celou sérii na motocyklu Suzuki GSXR1000 v barvách Suzuki New Zealand.
Největší zájem jistě bude o souboj Martina s kompletní novozélandskou špičkou na Cemetery Circuit. Kdo se tam s Guyem utká? Především to bude Dennis Charlett, šampión z předchozího roku ve třídě Formula 1. Charlett pojede na Suzuki GSXR1000 s plánem dobře odstartovat a pak se prý uvidí, hlavně za sebou chce udržet místní střelce, kterými jsou Craig Shirriffs, Sloan Frost, Nick Cole, Hayden Fitzgerald. Svoje slovo do pranice rozhodně přinese i Australan Craig Trinder, který platí za černého koně. Craig pojedeve třídě Formula 1 na motocyklu Aprilia RSV4.

I závody třídy Formula 2 budou mít startovní rošt plný velkých jmen. James Hassan, James Hoogenboezem, David Manuell, Jayden Carrick  a Ray Clee to jsou jezdci, mezi kterými je třeba hledat favorita na vítězství. K nim se přidají ještě Daniel Mettam a Adam Chambers i u nás dobře známý německý jezdec Thomas Kreutz, který se na Zéland opět vrací.
 
Ve wnaganui se tradičně představí i nejsilnější třída sidecarů - F1. Tady k největším adepotům na vítězství patří bývalý novozélandský šampión Aaron Lovell, který pojede na ex sidecaru Steve Brona i s bývalým Bronovým spolujezdcem Dennisem Simonsonem. Této dvojici budou na záda dýchat Adam Unsworth/Stu Dawe anebo třeba současní NZ šampióni Spike Taylor se spolujezdcem Astridem Hartnellem.

 
Součástí programu jsou i závody motocyklů Supermoto, Formula 3, BEARS a velmi populární třídy Post Classics, Classic solo a classic sidecar.

 

video z roku 2012

Cemetery Circuit Wanganui