Get well #36

20.05.2014 10:25

Protože po internetu a v ústním podáním se šíří mnoho informací o nehodě, resp. stavu Michaela Pearsona, uvedu zde vše na pravou míru.

Nedělám to z důvodů poskytování senzačních zpráv, či mazání vlastního ega, jak se občas o sobě dočtu, ale proto, že Michael Pearson a Diane Pearson jsou moji velmi blízcí přátelé.

K pádu došlo po kontaktu letícího motocyklu Petra Bičiště, Petrova motorka trefila Michaelovo zadní kolo a pád skončil tak nešťastně, že Michaela doslova obě motorky přikryly. Na místě okamžitě zasahovali traťáci i sám Petr Bičiště.

Vrtulník byl na místě prakticky během několika minut, zásah byl opravdu profesionální. Na místě jsem sice nebyl, ale sám Michael říká, že byl po celou dobu při vědomí, ví, jak se pád stal, ví, že byl transportovaný vrtulníkem…

Po odletu vrtulníku bylo z Hořic vypraveno auto, ve kterém za ním do nemocnice jala jeho žena Diane, otec a Péťa Kulhánková, co by tlumočnice a pomocnice v tak těžkých chvílích. Po závodech jsme u nás doma zabalili Michaelovi a Dianiny věci a společně s Paulem Gartlandem a Jenny Nolan  jsme jeli do nemocnice taky. To, že Michael měl vnitřní krvácení, není tajemství, další podrobnosti není potřeba ventilovat, stejně tak o poraněné pánvi a obratli.

Během noci z neděle na pondělí absolvoval dvě operace, kterými bylo zastaveno krvácení a provedena „oprava“ obratle.  Prvotní informace od lékařů nevypadala vůbec dobře, naštěstí během dalších testů byla uvedena na pravou míru a byla velmi pozitivní.

Momentálně je Michael na JIP FN v Hradci Králové. Spolu s ním tam je i jeho rodina – manželka, otec a maminka. Péťa byla na místě od příjezdu v nedělním odpoledni až do pondělního odpoledne, my jsme byli na místě někdy do 2.30 z neděle na pondělí, pak jsem jej navštívil v pondělí odpoledne, aby si Péťa aspoň trochu odpočinula. Michael komunikuje, ze začátku písemnou formou, nyní i mluví, těžce, ale mluví.

Jsem pevně přesvědčený, že bude v pořádku, i když rekonvalescence bude dlouhá, čeká ho operace pánve atd.

Jménem Pearsonových děkuji všem, kteří nezištně nabídli svoji pomoc a samozřejmě i těm, kteří mu vyjadřují svoji podporu. Michael o tom ví a moc si toho váží.

 

GET WELL SOON FELLA - IRONMAN

 

Steatment by Diane:

I don't know we're to start with this but il give it my best shot:
Michael is currently in a stable condition in intensive care in the chez republic. Today was positive, yesterday he went under surgery for internal bleeding and also a brake in his back, the bleeding was stopped and the doctors are happy with the back surgery. Michael was talking with me, his mum and dad today and breathing on his own now. He remembers everything that happened 100%. The next couple of days will be a further waiting game, he may need further surgery.

I don't usually publicly post our personal lives but, I feel I should do this as the amount of calls, texts, emails, messages etc that have been made from all over the world is just unbelievable! I knew Michael was well liked by many but to be contacted with genuine well wishes for him worldwide...I don't know what to say!

Myself, michael's parents, our families, friends and of course the whole team of Northern Escalator Installations/Hotties are grateful for everyone's help and kind words etc.

Please keep the prayers going for Michael.
‪#‎Ironman‬

(Spare a wee thought too for our son who is at home rather upset, to say the least, but in good hands. all he wants is to see his daddy well again, just like the rest of us).

Thank you to everyone!!!! x