Armoy Road Race po páté

19.06.2013 16:26

Letošní Armoy Road Race bude zase o něco větší a lepší než v předchozích letech. Hlavním sponzorem červencového závodu se stal River Ridge Recycling.

 

Armoy Motorcycle Road Racing Club (AMRRC), tedy klub, který závody pořádá, praovakl v posledních čtyřech letech opravdu výtečně. To je i vidět na kvalitě zdejších závodů, které jsou mezi jezdci a fanoušky stále populárnější a je to vidět na jejich zájmu. A to se tu letos pojede teprve po páté..

Ředitelem závodu je Bill Kennedy, syn jednoho ze členů Armoy Armada Franka Kennedyho. Jenom připomínám, že členy Armoy Armada byli ještě Joey a Jim Dunlopové a Marvyn Robinson.  Závody se jedou 26. a 27. Července a o start je opravdu nebývalý zájem. Představí se zde kompletní britská a irská roadracingové elita, včetně Williama a Michaela Dunlopa, Guye Martina, Dereka Shielse a Michael a Pearsona. Zajímavostí jistě je i to, že přihlášku zaslal Jeremy McWilliams, bývalý jezdec mistrovství světa silničních motocyklů. Jeremy okusil road poprvé vloni na NW. Letos zde vyhrál třídu SuperTwin a s twinem pojede i v Armoy. Z jezdců, které dnes už běžně vídáme na našich tratích, bude v Armoy startivat i Tuukka Korhonen a René Lohse.

V Armoy jsem byl v roce 2010 a v roce 2011 jsem se zde svezl i na motorce a musím opravdu uznat, že je to nádherná trať, navíc v kultovním místě (Dunlopové pocházeli odsud) se skvělou organizací a celkovou atmosférou.

 

Program

Junior Support – Armoy Homes & The Mermaid Club

125 GP – The Bayview Hotel

600 SuperSport – Moyle District Council

Junior Classics – Ballymoney Borough Council

Superbike Open Race – SGS International

Senior Classics – Armoy Supporters Club and G&G Ross Quarries

250cc – Centra, Ballymoney

400cc – Diamond Bar

450 Moto – JW Hickinson & Co

Senior Support – Armoy Construction & Park Electrical Services

650 SuperTwins – Roadside Garage, Vauxhall

Race of Legends – RiverRidge Recycling

Man of the Meeting – (PMA) Paul McAuley

Support man of the meeting – McClaffertys Bar