Armoy Armada Legend

24.06.2013 20:21

V úctě a vzpomínce na Armoy Armada splácí Armoy Motorcycle Club svůj hold poslednímu žijícímu členovi téhle legendární skupiny Jimu Dunlopovi doživotním čestným členstvím v klubu.

Jim, společně s bratrem Joey, Mervynem Robinsonem a Frankem Kennedym, kteří dostali Armoy na roadracingovou mapu světa, se ve čtvrtek 25.července, tedy dva dny před závody, které letos nesou oficiální název “2013 River Ridge Recycling Race of the Legends”, stanou čestnými členy klubu.

Legendární čveřice z Armoy Armada dominovala po tři sezóny v letech 1977 až 1979 irským roads a na paměť toho se každoročně koná oslava závody v Armoy. Závody v Armoy ale samy o sobě mají krátkou historii, letos se jede pupate, zato zvuk mají nebývalý.

Stejně jako bratři Joey a Robert i Jim se narodil v Ballymoney. Za své krátké závodnické kariéry dosáhl mnha významných úspěchů a výsledků, včetně startů na Isle of Man, kde závodil v letech1977 až 1981.

K samotným závodům Jim Dunlop řekl: “Před pěti lety jsem byl dotázán Kathleen Hartin, co si myslím o uspořádámí závodů v Armoy. Pomyslel jsem si, že by to bylo skvělé, ale úspěchem jsem si moc jistý nebyl. Dnes je vidět, že to bylo správné rozhodnutí, na které úspěch nenechal čekat.”

Bill Kennedy, šéf Armoy Club a ředitel závodu v jedné osobě: “Je to pro mě velká čest uvést Jima Dunlopa, ambassadora Armoy Armada, jako čestného člena, který navíc reprezentuje všechno dobré okolo závodů v Armoy. Jak je známo Armoy Armada vznikla v roce 1977 a její členové Mervyn Robinson, Joey Dunlop, Frank Kennedy a Jim Dunlop výtečně demonstrovali road racing jako oddanost sportu, kamarádství a přátelství.”

Jim Dunlop, Bill Kennedy a Briget Hetherington