28. sezóna Iana Loughera !

16.01.2009 13:46

Ian Lougher dnes s potěšením oznámil, že bude v letošní sezóně startovat ve všech hlavních mezinárodních závodech za tým AIM Yamaha Superbike, s jehož týmovým bosem Alistairem Flanaganem spolupracuje už od roku 2000, kdy za jeho tým podporovaný ETI-Electrack Installations Ltd startoval v BSB ve třídě 600cc. 

Novina přichází před začátkem osmadvacáté Ianovi závodní sezóny, kterou Lougher přece jenom pojme jinak, než ty předchozí. Na jedné straně bude aktivním jezdcem, na straně druhé bude manažerem závodního týmu Team Blackhorse Yamaha.

V roce 2008 bylo populárního Velšana vidět ve většině jeho startů v samotném čele závodního pole. Stal se nejúspěšnějším jezdcem v celé historii závodů ve Scarborough, když zde celkem nasbíral neuvěřitelných 115 vítězství !

Šestkrát se mu podařilo v jeho závodnické kariéře zvítězit v domácím závodě v Aberdare Park. Vítězstvím v UlsterGP ve třídě 125cc se dostal mezi absolutně nejúspěšnější jezdce tohoto podniku, kterými jsou (nebo spíš byli) Phillip McCallen a Joey Dunlop. 

Ve zbývajících mezinárodních závodech si taky vedl velmi dobře. North west zaznamenal jeho dvě pódiová umístění a na TT byl šestkrát v Top10 (z toho 3x v Top6). Zvítězil také ve Steam Packet Lightweight 250TT na okruhu v Billown.

Letošní TT je pro Iana také velkým milníkem v jeho bohaté a veleúspěšné kariéře. Až se 6. června postaví na strart úvodního závodu třídy Superbike, bude to jeho 100. start na Tourist Trophy, což bude další rekord, kterého dosáhl.