Vyhlášení výsledků mistráčku na přírodních okruzích 2009

02.02.2010 19:09

 10. října se do Hořic sjeli milovníci jedné stopy, aby byli přítomni vyhlášení výsledků mistráčku za rok 2009 na přírodních okruzích.

Po dopolední rozcvičce v Hořickém kulturním domě Koruna, kde proběhlo vyhlášení okruhových mistrů, se v odpoledních hodinách vyhlašovali v Autocampingu U Věže nejúspěšnějších roadracingoví jezdci. Vyhlášení probíhalo ve velkém stanu, který byl pro tuto příležitost postaven.

Úvodního slova se ujal Larry aby přítomným vysvětlil jak vlastně ke zrodu celého projektu došlo. Vlastní vyhlašování moderovala dvojice Larry & wusa. Ve stanu vládla pohodová atmosféra, kterou si všichni pochvalovali.

Tři nejúspěšnější jezdci z jednotlivých tříd byli odměněni poháry a dárkovými balíčky. Předávání byli přítomni kromě jezdců a fanoušků také zástupci pořadatelů z dalších tratí – z Těrlicka, Kyjova a Radvanic. Předání cen se aktivně zúčastnili senátor pan Liška a Hořický starosta Ivan Doležal.

Došlo i na legraci, to třeba ve chvíli, kdy si pro svou cenu přišel Olda PODLIPNÝ. Letos čtvrtý ve třídě GP125 dostal za svůj výkon pytel brambor, dalo by se říct, že dostal pytel bramborových medailí. Další úsměvné chvilky připravil Vídeňský profesor Martin LOICHT, který se svým typickým zjevem vystoupal na pódium celkem 5x. Už to vypadalo, jakoby ani jiný jezdec u nás nejezdil.

Do mistráčku byly započítány výsledky ze 6ti podniků, ve kterých se rozdávaly body celkem v 28ti závodech. V 6ti třídách bodovalo 167 jezdců ze sedmi zemí. Nejvíce závodů (6) odjely třídy SPORT 125 a GP 125. Nejméně pak třída OPEN 1000 (2).

Všechno to začalo na Slováckém okruhu ve Starém Městě 9. a 10. května, kde se kromě velkých tříd, tedy OPEN600 a OPEN1000 odjely všechny kubatury.
Následující víkend, tedy 16. a 17. května se jezdci sešli na druhém podniku, kterým byly Hořické Zatáčky. Tady už se tradičně bojovalo o body ve všech objemových třídách, tedy i v šestkách a v litrové třídě.

Po téměř dvouměsíční přestávce, kterou nám mimochodem spestřoval Indi svým vystoupením na TT, se další závod konal 4. a 5. července na Bezručově okruhu u Opavy, do mistráčku tady bodovali jezdci tříd SPORT125 a GP125.

18. a 19. července se konal v Ostravě-Radvanicích Okruh Františka Bartoše. Diváci měli možnost sledovat souboje ve všech třídách kromě litrů.

Druhý ročník obnoveného Zlatého kahance se na Těrlickém okruhu konal 22. a 23. srpna. Podobně jako v Hořicích tady jezdci soupeřili o body ve všech třídách.

Posledním podnikem, jehož výsledky se započítávaly do mistráčku byl Kyjovský okruh, který se jel 5. a 6. září.

 

 •  SPORT125

Celkem bodovalo 31 jezdců v 6ti závodech. Mirek SEDLO bodoval ve všech závodech a pokaždé stál na pódiu. Celkem zvítězil ve třech závodech. Mezi jezdce, kteří v této třídě stanuli na nejvyšším stupínku patří ještě Aleš VOCHOČ, Jirka KLEJCH a Radek LAMICH. Zajímavostí jistě je, že v této třídě bodoval i jedna zástupkyně něžného pohlaví – Anežka SVOBODOVÁ, která v konečném pořadí obsadila dvacáté místo.

 

Pořadí na prvních 5ti místech :

1. Mirek SEDLO           131 bodů

2. Martin TURNA          67 bodů

3. Roman JANČÍK         62 bodů

 

4. Olda HANÁK

5. Jirka KLEJCH

 

•  GP125

Celkem bodovalo 18 jezdců v 6ti závodech. Patrik KOLÁŘ si počínal naprosto suverénně – svých pět startů proměnil ve čtyři vítězství a jedno druhé místo. Jeden závod vyhrál René LOHSE. Ve všech závodech dokázali bodovat Dušan NOVOSÁD a Martin LOICHT.

 

Pořadí na prvních 5ti místech :

1. Patrik KOLÁŘ         120 bodů

2. Dušan NOVOSÁD       96 bodů

3. Martin LOICHT         78 bodů

 

4. Olda PODLIPNÝ

5. Steffen GRÄMMER

 

•   GP250

Celkem bodovalo 22 jezdců v 5ti závodech. Nejvíce vítězství má na svém kontě Henrik VOIT, který dokázal zvítězit ve všech třech závodech, ve kterých startoval. Po jednom vítězství zaznamenali Petr KUNZ a Pavel NAVRÁTIL.

 

Pořadí na prvních 5ti místech :

        1. Pavel NAVRÁTIL             81 bodů

        2. Henrik VOIT                   75 bodů

        3. Michal JEŽEK                  47 bodů

 

        4. Tomáš LINDUŠKA

        5. Saša VYSLOUŽIL 

 

•   SUPERMONO

Celkem bodovalo 33 jezdců v 5ti závodech. Libor KAMENICKÝ i Johanes KEHRER dosáhli ve všech svých startech pódiová umístění a společně s Pepou DUCHANEM se rozdělili o všechna první místa.

 

Pořadí na prvních 5ti místech :

        1. Libor KAMENICKÝ          85 bodů

        2. Johanes KEHRER             70 bodů

        3. Martin LOICHT                58 bodů

 

        4. Josef DUCHAN

        5. Marcel KUČÍNSKÝ

 

•   OPEN 600

Celkem bodovalo 35 jezdců ve čtyřech závodech. Žádný z jezdců nebodoval ve všech vypsaných závodech. Indi stanul na nejvyšším stupni v jednom závodě a ve zbylých dvou byl vždy druhý. Další vítězství zaznamenali Rico PENZKOFER, Franta LOUČKA a Jirka BROŽ.

 

Pořadí na prvních 5ti místech :

        1. Michal Dokoupil                65 bodů

        2. Petr ZRZAVÝ                       45 bodů

        3. Josef DUCHAN                    41 bodů

 

        4. Franta LOUČKA

        5. Pavel JANČÍK

 

•   OPEN 1000

Ve dvou vypsaných závodech celkem bodovalo 25 jezdců. Jak již bylo řečeno, tato třída se jela pouze v Hořicích a v Těrlicku a o vítězství se podělili Jirka DRAŽĎÁK a Michal DOKOUPIL. Ve všech závodech litrové třídy dokázali bodovat pouze první tři jezdci, tedy Kamil HOLAN, Michal DOKOUPIL a Udo REICHMANN

 

Pořadí na prvních 5ti místech :

1. Kamil HOLAN          36 bodů

2. Michal DOKOUPIL     31 bodů

3. Udo REICHMANN      26 bodů

 

4. Jirka DRAŽĎÁK

5. Marek ČERVENÝ

 

Na závěr celého programu byly vyhlášeny výsledky prvního ročníku speciální soutěže, která nese název CEZECHER ROAD RACING RANKIGNS. Proč CZECHER? Protože je to přezdívka jednoho jezdce, který na našich silnicích a v Hořicích obzvlášť zanechal velmi hlubokou a nesmazatelnou stopu – tím jezdcem nebyl nikdo jiný než Vincent HASKOVEC. Vincent teď jede svůj osobní těžký závod a proto jsem si s jeho svolením vypůjčil jeho nick, aby se mu tak od nás dostalo aspoň morální podpory.

CZECHER RANKINGS má speciální systém hodnocení, ve kterém bodovalo 124 jezdců. Počítají se do něho výsledky nejen ze závodů, ale i z kvalifikací a jezdci jsou hodnoceni společně, bez rozdílu ve které kubatuře startují. Tento týden přišel od Vincenta mail, ve kterém říká, že je moc rád, že bylo jeho jméno požito k pohárovému ocenění.

 

Pořadí na prvních třech místech :

1. Michal DOKOUPIL

2. Mirek SEDLO

3. Martin LOICHT