Pojede Michael Dunlop v roce 2014?

11.02.2014 18:44

Není to tak dlouho, co Michael Dunlop prohlásil, že se letošní sezónu na závodních tratích neobjeví. O  některých skutečnostech, které iniciovaly Michaelovo rozhodnutí, jsem už psal dříve. Vypadá to ale, že Dunlop své rozhodnutí přece jenom asi změní.

O služby tohot 24letého jezdce projevila velký zájem mnichovská fabrika BMW. Němci nabídli Dunlopovi  tovární stroj pro North West 200 a Tourist Trophy. Před třemi týdny se konaly utajené testy, kdy si Michael vyzkoušel mnichovskou raketu a poté se měl rozhodnout.

Definitivní nebo chcete-li oficiální oznámení ještě nepadlo, ale jak se zdá, vše nasvědčuje tomu, že se v sedlech bavoráků v barvách BMW Motorrad přece jenom na obou zmiňovaných podnicích objeví. Měl by sedlat  BMW S1000RR Superbike a BMW S1000 RR HP4 Superstock, stockovou motorku by ale měl jet v barvách vlastního týmu MD Racing.

BMW bude letos na TT slavit i své první vítězství na Isle of Man, když před pětasedmdesáti lety tady triumfoval George Meier. Michael Dunlop i továrna BMW budou mít velkou motivaci toto výročí oslavit vítězstvím….

Angažmá Michaela Dunlopa má ale i neradostnou zprávu pro nás. Prostřednictvím Marka Kellyho jsem před vánoci Michaela Dunlopa pošťouchnul, zda by si nechtěl zazávodit v Hořicích, když bude mít celou sezónu volno. Odezva byla velmi zajímavá. Dunlop mně přes Marka vzkázal, že by se za takových okolností rád v Hořicích svezl ve třídě 250 (samozřejmě GP), protože čtvrtlitr má stále doma. Určitě by to bylo zajímavé, tak snad příště…