North West versus Zatáčky

10.12.2013 20:58

Ředitel Vauxhall North West 200 Mervyn Whyte MBE cestoval do Číny, aby na tamní Macau Grand Prix lanařil jezdce na NW.

No a, bohužel pro nás, byl velmi úspěšný. No ale popořadě.

Jeremy Toye, který dojel v Macau v roce 2010 na pódium (za Stuartem Eastonen a Michaelem Rutterem), podepsal přihlášku, takže jej v květnu v Portstewartu budou mít na startu. Jeremy pojede v týmu Rico Penzkofera na hodně rychlém BMW S1000RRs. Jenom připomínám, že Toye byl letos na bláznivé trati v Macau šestý.

V týmu Rica Penzkofera pojede i německé eso Didier Grams. Takže souboj Grams vs. Pearson v Hořicích bohužel žádný nebude. A to je škoda, protože Michaelovi tím odpadne jeden z vážných konkurentů. No nic, bude to na Kamilovi a Aldovi…

Dalším matadorem z kontinentu, který se na severozápadní pobřeží Severního Irska v květnu 2014 chystá je Belgičan Marc Fissette. Mark je velmi zkušený jezdec, na kterého Irové pořád rádi vzpomínají. Mnoho zdejších fanoušků má v živé paměti jeho souboj s Joey Dunlopem z roku 1997, kdy v závodě třídy 250cc na Ulster Grand Prix musela o vítězi rozhodovat cílová kamera… Mark pojede v dalším německém týmu Heideger a jeho parťákem bude Horst Saiger. Tedy další potenciální účastník Zatáček, který bohužel nedorazí.

Pokud jsem zmínil Michaela Pearsona, ten v Hořicích pojede, dá se říct, že tradičně třídu supersport a superbike. Jeho parťák, Paul Gartland, pojede ve třídách supersport a supertwin.