Michael Pearson věří v pódium v Cookstownu

25.03.2014 18:47

Bývalý šampión Irish Superbike a držitel traťového rekordu na hořickém okruhu Michael Pearson věří v pódiové umístění na letošním KDM Hire Cookstown 100, který je na programu 25. a 26. Dubna.

 

Michael a jeho tým byl k vytouženému pódiu velmi blízko už loni, nakonec z výborně rozjetých závodů z toho byla čtvrtá místa v Open A a Cookstown 100 (Grand Finale). V supersportech to bylo podobné, po technických problémech s motocyklem, které ho provázely během pátečních tréninků, nakonec byl nucen nastoupit do závodu Supersport Race B. Tam své soupeře doslova deklasoval a zvítězil obrovským rozdílem.

Michael a celý tým má za sebou úspěšné testování ve španělské Cartageně, které absolvoval před dvěma týdny. Podle jeho slov se týmu podařilo nastavit novou ZX10R tak dobře, že v Cookstownu všem pořádně zatopí.

 
Pearson pojede druhou sezónu s týmu Hotties Road Racing Team s podporou Northern Escalator Installations. Týmovým kolegou mu bude Paul Gartland, který loni vyhrál závod  Cookstown 100 B Race.

Michael Pearson se letos představí v British Powerbike Thundersport Championship, který se pojede v rámci programu BSB. Samozřejmě pojede irské národní i mezinárodní závody a taky, už tradičně, se v květnu ukáže i v Hořicích.

Michael si odbude letos konečně i premiéru ve třídě Supertwin, samozřejmě to bude ER6, kterou pojede pro tým Rod Lee Racing.

 

Letos opět v Cookstownu nebudu chybět, takže podrobný reportík přijde následně.