Metzeler Ulster Grand Prix 2015

04.08.2015 16:03

Rekordní počet přihlášených jezdců a dlouhý seznam potenciálních vítězů, tak by se dala charakterizovat letošní Ulster Grand Prix, podnik na nejrychlejší road racingové trati světa.

Pořadatelé připravili dvanáct závodů v pěti třídách, kterých se zúčastní vice než 170 jezdců z celého světa, konkrétně ze 17 zemí. V tomto počtu je zahrnuto I rekordních 47 nováčků.

První trénink je naplánovaný na středu 5.8. od 12.00 do 21.30. Ve čtvrtek 6.8. se na stejné trati jede již tradičně také Dundrod 150 National Races. Hlavní podnik, tedy Metzeler Ulster Grand Prix, má své závody na pořadu v sobotu 8.8.

Třída Superbike má startovní pole doslova narvané těmi největšími jmény, jaké můžeme potkat - Ian Hutchinson bude jistě patřit k největším favoritům, vedle něho diváci uvidí loňského nejúspěšnějšího jezdce UGP Bruce Ansteyho a samozřejmě nebudou chybět hoši od Tyco BMW Guy Martin a William Dunlop.

Michael Dunlop, to je další jméno, se kterým je nutné počítat, 26 letý pilot z Ballymoney je hladový po každém úspěchu a trať ležící poblíž Dundrodu zná jak své boty.

Lee Johnston stál loni ve třídě Superbike na pódiu a určitě si to bude chtít letos zopakovat znovu. Jenom připomínám, že Lee vyhrál závod třídy Superstock na letošním North West 200.

Do pořadí bude určitě promlouvat i Peter Hickman, který při svém teprve druhém startu na bájné TT dal ve třídě Superstock kolo za 131mph.

Nejrychlejším nováčkem na UGP všech dob se loni stal Manxman Dan Kneen tak uvidíme, jak se k tomu letos postaví jezdec týmu Mar-Train’s Dean Harrison.

Supersporty mají velkého favorita ve Williamu Dunlopovi, který je tipován za největšího favirita na vítězství. William je už teď vítězem irského národního mistráku. Kdy by mu měl sekundovat? Především Derek McGee a hvězda z British Supersport Glenn Irwin, který se do Dundrodu vrací podruhé.

Ve třídě Supertwin se představí dvojnásobný vítěz Ivan Lintin, který rovněž zvítězil letos I na Isle of Man TT. Spolufavorité jsou Paul Jordan, Christian Elkin, Seamus Elliott a James Cowton. Své si bude určitě chtít říct i Michal Dokoupil a Wolfi Schuster.

Třída Lightweight bude mixem strojů různých objemů. K vidění bude 60 (!!) motockylů 125, 250 a 400cc. Favority hledejme mezi jmény jako Christian Elkin a Paul Jordan, Daley Mathison a třeba Paul Owen.