Kdo pojede Suter MMX 500 na letošní TT?

18.02.2016 10:48

Desetinásobný vítěz TT Velšan Ian Lougher oznámil svůj návrat na Mountain Course. Před několika dny podepsal tříletý kontrakt se švýcarskou firmou Suter, pro kterou letos na TT pojede na motocyklu MMX500 závody tříd superbike a senior.

Ian svým rozhodnutím navrátit se aktivně na Isle of Man překvapil hodně lidí. V roce 2013 Lougher oznámil, že se závoděním končí na TT, dlouho mu tedy důchod nevydržel.

Suter si ale asi nemohl pro svůj 2T projekt vybrat zkušenějšího jezdce. V roce 1999 tady  jel na motocyklu Sabre v jehož rámu byl osazen motor Honda NSR500V a obsadil třetí místo v The Blue Riband Senior Race. V nedávné minulosti jezdil tenhle populární Velšan Classic TT, kde třeba v roce 2014 zvítězil ve třídách 500cc a formula 2 a loni byl v půllitrech druhý.

Vstup značky Suter do superbike a senior TT v roce 2016 upoutal velkou pozornost všech fanoušků road racingu a TT zvlášť. No a aby tomu nebyl konec, firma nasadí do závodu dokonce dva stroje MMX500. Dosud nebylo oznámeno, kdo se stane Lougherovým týmovým kolegou, ale hodně se mluví o čtyřnásobném vítězi TT Michaelu Rutterovi.