Guy Martin se vrací na Cemetery Circuit

03.12.2014 14:00

Konec roku se nám nezadržitelně blíží a s ním se samozřejmě taky blíží poslední závod, který se tradičně odehrává u protinožců na Novém Zélandu. Okruh ve Wanganui je zařazen do Suzuki Tri Series 2014. Dvakrát se pojede na dromu (Hampton Downs 7.prosince a Manfield 14.prosince) a třetí závod obstará právě Cemetery Circuit 26.prosince.
Do Suzuki Series jsou přihlášeni jezdci doslova z celého světa. Jednou z největších zahraničních hvězd bude Guy Martin, který se na Cemetery Circuit opět po roce vrací. Guy pojede na motocyklu Suzuki NZ GSXR1000 Superbike taky pojede závod klasiků na Manx Norton.
Kromě Martina bude na startu další 15 zahraničních jezdců a to z Japonska, Lichtenštejnska, Británie, Isle of Man a Austrálie.
Pár jezdců si vezmeme popořádku. Horst Saiger bude sedlat motocykl týmu Red Devil's Racing Kawasaki ZX-10R Superbike With, Šéfem týmu není nikdo jiný než šampión Tri Series z roku 2013. Australské enduro eso Phil Lovett se vrací po roční přestávce a určitě bude zajímavé sledovat počínání nejen jeho, ale celého týmu, ve kterém s ním pojede i jeho dcera Sophie, která momentálně bydlí v Auckland. Obe pojedou s motocykly Kawasaki ZX-10R Superbike. Tasmánec Rennie Scaysbrooke si letis odbude svůj druhý start a bude mít k dispozici motocykly Suzuki GSXR750 a GSXR600. To že to Australané nemají na Nový Zéland tak potvrzuje i Linden Magee, který si přiveze motocykl M1 Motorsport BMW S1000RR (Magee loni těžce havaroval v Manfeild, kde bavoráka rozložil doslova na prvosoučástky). Nesmím taky zapomenout na křehkou Marii Costello MBE, která pojede třídu klasiků.

Domácí Kiwi ale taky budou mět co říct. Je mezi nimi i vítěz série z roku 2012 a momentální novozélandský mistr superbiků Dennis Charlett, který pojede na  Underground Brown Suzuki GSXR1000. Charlett skončil loni celkově druhý. Sloan ‘Choppa’ Frost (z Wellingtonu) je jedním z nejrychlejších Novozélanďanů současnosti a určitě bude se svojí Fujitsu TSS Red Baron Suzuki NZ GSXR1000 vylepšit své celkové třetí místo z roku 2013. Bailie Perriton bude ve stejném týmu jako Frost, ale pojede na motocyklu Suzuki NZ GSXR600L2. To, že protinožci mají suzuki v oblibě, potvrzuje Scott Moir (loni celkově čtvrtý). Moir pojede s motockylem Team RGM Suzuki GSXR1000. Čest Hondy bude hájit Tony Rees z Whakatane (Tony Rees Honda CBR1000RR).