Dan Kneen získal double v Kells

22.06.2014 20:31

Manxman Dan Kneen pokračuje ve své famózní formě debutanta v irském road racingovém šampionátu. Kneen zvítězil na 2.25 míle dlouhém Crossakeil circuit v County Meath v Open race a v Grand Final. Michael Sweeney byl druhý a Jamie Hamilton třetí v obou závodech.

Supersporty se staly kořistí jezdce z Mullingaru Dereka McGee. Za ním dojel na druhém místě Jamie Hamilton. Connor Behan zvítězil ve třídě SuperTwin a Micko Sweeney byl nejrychlejším jezdcem třídy 250cc.

 

Sam Dunlop zvítězil v 125cc před druhým Williamem Cowdenem.

 

Open race měl nepříjemnou předehru, resp. v nepříjemnost se stala v průběhu závodu, ve kterém nešťastně havaroval Derek McGee, stalo se v poslední zatáčce před cílem, závodu, kdy Derek vedl… Naštěstí se pád obešel bez zranění, ale Dereka to určitě naštvalo…. Na čtvrtém místě se umístil Derek Sheils a pátý Davy Morgan.

Sheils dokončil Grand Final opět na čtvrtém flekb a Seamus Elliott odsunul Davy Morgana na místo šesté.

 

Newcomer Conor Behan dokončil závod twinů na prvním místě před Derekem McGee a Jamie Hamiltonem. Seamus Elliott a Tommy Henry zkompletovali pódiové pozice v závodě třídy 250cc.

 

Kells se vrátilo do kalendáře po tříleté odmlce, kterou zapříčinilo špatné počasí a následníé finanční problémy pořadatelského klubu.

 

foto Andy Quinn