Cemetery Circuit 2013

26.12.2013 18:26

Poslední motocyklové závody v roce již tradičně obstarávají protinožci a nejinak tomu bylo i letos. Ve Wanganui se každoročně koná 26. prosince, na tzv. Boxing Day, závod na okruhu zvaném Cemetery Circuit. Závody nesou jméno Roberta Holdena, vítěze slavné Isle of Man Tourist Trophy. Letošní ročník doprovázelo krásné počasí a tak nebylo nouze o velikánské množství diváků.

Dojem ze závodů nám v Evropě pokazil ne dobře fungující internetový přenos, problémy byly i s live timingem. U placených služeb by to tak být nemělo…

V programu závodů byly jak závody novodobých motocyklů, tak i klasiků a sidecarů. Největší zájem se samozřejmě soustředil na třídy F1 a F2, tedy superbike a supersporty. Důvod byl prostý, ve třídě superbike se proti místním střelcům postavili na start i dva zástupci starého kontinentu – Guy Martin a nám, třeba z Hořic, velmi dobře známý Němec Steve Mizera.

Guy Martin tak trochu doplatil na pád Denise Charletta v úvodním kole prvního závodu superbiků. Denis jel v tu chvíli na první pozici, ale high sider ho vyhodil ze sedla přímo před Guye. Vyhýbacím manévrem Martin něco ztratil, ale na místní matadory by to nestačilo asi ani tak. Martin dojel v prvním závodě do cíle na šestém místě, druhý závod ale nedokončil, když ve druhém kole odstoupil.

Zmiňovaný Steve Mizera dojel oba závody na shodném dvanáctém místě.

Fantastické výsledky zajel Thomas Kreuz. Ono se Thomasovi celkově dařilo v celé Tri Serie. Ve Wanganui vytěžil ze své jízdy třetí a páté místo ve třídě supersport.

Guy Martin startoval v týmu Suzuki New Zealand a se svými výsledky byl spokojený. Kromě zmiňované třídy superbike závodil i ve třídě klasiků. Sedlal motocykl Norton Manx 500 a v prvním závodě dojel čtvrtý a ve druhém se dokonce dostal na pódiovou třetí příčku. V prvním závodě navíc zaznamenal nový traťový rekord této kategorie.

 

Kompletní výsledky letošního ročníku jsou zde.