Adrian McFARLAND a Road Racing

02.01.2009 19:12

Ví se o tobě, že jsi fanoušek Road Racingu, ale nezměnil jsi po některých nepříjemných událostech v předchozích sezónách názor? Jaká je podle tebe budoucnost tohoto sportu?
Nemyslím si, že to by vyhlídky byly nejhorší. Vzpomeňme třeba na rok 2001, ten byl fakt hrozný a pokud by se nějaký podobný měl opakovat, mohlo by to závodům na přírodních tratích přinést potíže. Kdyby se tak stalo, nevěděl bych, co mám dělat. Pravdou ale je, že v posledních letech to bylo mnohem lepší a diskuze na toto téma hodně ustaly.

Hodně lidí zkouší přijít se zlepšeními pro tento sport, ale jak to vidíš ty?
Se silnicemi je to těžké. Tady není moc co dělat. Podívej, tady se začalo s přestavováním zídek a osvětlení a to je tak všechno, co s tím jde udělat.
Někde se přidávají šikany, ale jsem přesvědčený, že s nimi je to mnohdy nebezpečnější než před tím. Jedna taková je i v Tandragee. Opravdu ji tam nepotřebujeme, vím taky, že se ji hodně jezdců chtělo zbavit.


A co TT? Jsou tady nějaká vylepšení, které bys tu rád viděl?
Errr, já TT opravdu miluji. Je to nejlepší místo na ježdění. Miluji to, protože je to dlouhý okruh, na kterém se opravdu svezeš.
Zlepšení? Fakt nevím. Znám jednoho anglického jezdce, který si párkrát stěžoval, ale to bylo asi kvůli jiným věcem (smích). V Irsku je na některých závodech ne zrovna nejlepší organizace, proto, když dojedeme na Isle of Man, vidíme věci jinak než ostatní.

https://img291.imageshack.us/img291/3038/mcfarlandvr7.jpg