Team Blue - vzpomínka na Victora

08.02.2011 17:35

 

Během benefičního večera pořádaném na podporu rodin Mylese Byrnea a Victora Gilmora (28.01.2011) bylo oficiálně vyhlášeno, že jezdec z County Tyrone, Adrian McFarland, bude v roce 2011 sedlat motocykl Suzuki 1000 Superstock, kterou vlastní Trevor Lindsay. Adrian se tak stane součástí Team Blue. Benefičního večera se zúčastnili i dva zástupci AMK Hořice, Martin a Petra Kulhánkovi, Victorovi blízcí přátelé.

Team Blue tak udržuje živoucí vzpomínku na Victora Gilmora, který na Trevorových motocyklech závodil. Tým plánuje účast v International Road Race Championship (Schleiz, Hengelo, Chimay, Těrlicko a Frohburg) plus Skerries, Mid-Antrim, UGP a Hořice.

Victor na těchto evropských tratích startoval, tedy na některých. Všude si získal pověst příjemného a veselého chlapíka a skvělého závodníka.

 

Další akce na podporu Victorovi rodiny se koná v sobotu 5.března v Adair Arms Hotel ve městě Ballymena.

A nejčerstvější novinka – jméno Gilmore nezmizí ze startovních listin. V letošním roce zahajuje svoji závodní kariéru Victorův syn Craig. Tak, jak je v Severním Irsku zvykem, svoje první závodnické krůčky bude dělat v Clubmans Chamiponship. Po třech sezónách strávených na motodromech pak má Craig možnost přejít na přírodní tratě a nest tak Victorův prapor i nadále. Craig bude, jak jinak, startovat s číslem #70.

 

foto wusa (Hořice 2010)