Světový šampión pojede v Imatře!

16.02.2016 13:16

Čtyřnásobný světový šampión v sidecar Pekka Päivärinta oznámil svoji účast v závodě sidecarů v srpnu ve finské Imatře. Pekka bude v letošním roce obhajovat už popáté svůj světový titul spolu se spolujezdkyní Kirsi Kainulainen.

Päivärinta a Kainulainen oznámili tento svůj plan během motocyklové show MP16, která se konala minulý víkend v Helsinkách. Během show předvedli i pár exhibičních kol se svým strojem, který je osazený motorem BMW. Závody v Imatranajo mají pro Pekku speciální podtext. Na stejné trati totiž závodil i jeho otec Jorma, který tady získal v roce 1980, spolu se svým spolujezdcem Kari Karttiala, body do světového šampionátu.

Päivärinta k tomu podotkl, že je to výborná zpráva, že se na Imatranajo zase vrací rychlé závodní motocykly. Už si vyzkoušel i samotný okruh během loňské propagační jízdy Memories of Imatranajo. Moc se mu líbila atmosféra, jaká na přírodní trati, v porovnání s dromem panuje. Lidé jsou blízko, jezdí se po běžných silnicích s měnící se okolní scenérií. Samozřejmě jej zaujaly i rozdíly v technice jízdy, v nasazení, ale prý nikdy nejezdil na krásnější trato, než je Imatra. Nejvíce si užíval té části okruhu, kde trať lemuje lipová alej.