Road Racingová sezóna 2014 začala !

13.04.2014 18:29

Tardiční zahájení roadracingové sezóny obstaralo anglické Scarborough, kde se tento víkend jel tradiční Ian Watson Spring Cup. Na 2.43 míle dlouhém Oliver´s Mount mohli diváci sledovat velmi zajímavé závody. Ozdobou letošního Jarního pohár byli Guy Martin a Dean Harrison. Oba dali double, i když trochu rozdílně, zatímco Guyovo doble bylo vítězné, Deanovo znamenalo druhá místa, práve za Martinem. Na své si přišle i Ryan Farquhar, který se po dlouhé odmlce ve Scarborough svezl ve třídě twinů a bylo z toho výborné druhé místo.

Kompletní výsledky jsou k nahlédnutí zde .

Za necelé dva týdny se jede severoirský Cookstown  a hned týden na to se zvuk závodních strojů bude rozléhat už i v našich luzích a hájích. Tradiční česká premiéra patří Slováckému okruhu ve Starém Městě.   A pak už to půjde ráz na ráz…

Ještě trochu odbočím, dnes se jel druhý podnik Thundersport GB v anglickém Donnigtonu. Tohoto podniku se zúčastnil i Michael Pearson, který si tak naostro mohl poprvé vyzkoušet svoji novou ZX10R. První závod Michael nedokončil, ve druhém ale byl čtvrtý a ve třetím se postavil i na pódium, kde mu patřilo třetí místo.