Race of South

10.07.2011 17:50

 

Ve Walderstownu se, trochu netradičně na místní poměry, trénuje v sobotu a den závodů připadá na neděli. Letošní termín vyšel na 9. a 10. července. Páteční počasí nebylo zrovna nejlepší, prostě pršelo.  Sobota se odtrénovala bez velkého zdržení za sucha, ale s ostrým chladným větrem.

Prvním závodem nedělního programu byla třída OPEN. Závod byl vypsán na osm kol a Michael Dunlop nikoho nenechal na pochybách, kdo opanuje tuto třídu. O druhé místo sváděla po celý závod urputný souboj dvojice Michael Pearson a Derek Shiels. Michael nakonec dovedl své BMW na druhém místě. Pro čtvrté místo si celkem v pohodě dojel John Burrows a pátý byl Davy Morgan. Moc se nedařilo Williamu Dunlopovi, který dokončil závod na sedmém místě.

Závod třídy Senior Support se stal kořistí Dereka McGee, na druhém místě skončil Alan Kenny před třetím Ronanem Pentonym.

Závod třídy 250cc byl předčasně ukončen červenou vlajkou.

 

Šestistovky přinesly další vítězství pro Michaela Dunlopa, který každým kolem anjížděl na své soupeře více než jednu vteřinu. Za Mikim to ale doslova vřelo. Cílem prvního kola projel John Burrows, těsně následovaný Derekem Shielsem, Brianem McCormickem, Michaelem Sweeneym a Davy Morganem. Ve druhém kole Dunlop svůj náskok zase o trochu zvýšil, druhý ale už byl Shiels před Burrowsem. McCormick držel čtvrté místo, ale zle na něj dotíral Sweeney a Morgan. Ve třetím kole zaznamenal Michael Dunlop nový traťový rekord třídy 600cc, druhý byl Shiels, třetí Burrows, pak následovali Sweeney, Morgan a McCormick. V dalším průběhu závodu se propadl John Burrows, který nakonec skončil šestý. Pořadí v cíli na prvních místech tedy bylo Michael Dunlop, Derek Shiels, Michael Sweeney, Davy Morgan a Brian McCormick.

Závod stopětadavacítek se stal kořistí Williama Dunlopa, který je v této třídě doslova k neporažení. Na druhém místě dojel Paul Robinson a třetí Sam Dunlop. Všichni tři jsou bratranci…

V supertwinech si vítězství doslova vydřel Andy Farrell, který druhého Johna Burrowse porazil o 0.063 vteřiny. Třetí místo bral Ronan Pentony.

Závěrečný Grand Final byl v prvním kole zastaven červenou vlajkou. Po restartu se vedení ujal William Dunlop, který si vytvořil zhruba vteřinový náskok před bratrem Michaelem. Třetí v tu chvíli byl Derek Shiels, čtvrtý Davy Morgan a hned za ním jel Michael Pearson. Ve druhém kole vytvořil vedoucí William Dunlop nový traťový rekord. Za ním se držel se stejným odstupem Michael Dunlop, Michael Pearson poskočil na místo třetí a těsně za ním jel Derek Shiels. Na pátém místě se držel John Burrows. To co předváděli Dunlopové, bralo doslova dech. Ve třetím kole se Michael dotáhl na Williama aschylovalo se k velkému drama. Pearson si stále udržoval třetí pozici před Shielsem. Cílem čtvrtého kola projel na vedoucí pozici Michael Dunlop v novém traťovém rekordu. William na něj začínal pomalu ztrácet. Na třetí místo se probil Shiels a odsunul tak Michaela Pearsona na místo čtvrté. Toto pořadí se pak až do konce závodu nezměnilo, s výjimkou výměny pozice mezi Johnem Burrowsem a Michaelem Pearsonem, který tak nakonec dojel pátý. K nadšení místních diváků si tedy vítězství odvezl Michael Dunlop.