Protinožci

05.12.2010 18:40

Mnohonásobný vítěz roadracingových závodů Bruce Anstey se od nové sezóny představí s sedlech bílooranžových motocyklů Honda z Yorkshire. K vidění bude  na North West 200, Ulster Grand Prix a Tourist Trophy Isle of Man.

Anstey se na TT objevil poprvé v roce 1996 a své první vítězství zaznamenal v roce 2002 ve třídě Lightweight TT. Na svém kontě má sedm vítězství a dalších třináct pódiových umístění.  Nejrychlejší kolo na Mountain Course objel průměrem 129.445mph. Je také nejrychlejším jezdcem na přírodních tratích, když na letošní UGP objel jedno kolo průměrnou rychlostí 133.97mph.

Populární Novozélandský Kiwi na Motorcycle Live Show v Birminghamu vše okomentoval slovy:

“Cliva Padgetta znám už několik let. Na jeho strojích jsem už taky startoval, bylo to v roce 2002 na Ulster Grand Prix. Opravdu si ho moc vážím a jsem rád, že pojedu v jeho týmu v roce 2011.”

Clive Padgett k tomu dodává:

“To je bezpochyby poslední jezdec, který se nám mohl pro příští rok upsat, ale na druhou stranu příchod Bruce mezi nás je velkým přínosem. Nedělá chyby a jezdí opravdu skvěle a moc se na naši spolupráci těším.”

 

Bývalý Bruceho týmový kolega Australan Cameron Donald před krátkou dobou také opustil tým Relentless Suzuki by TAS Racing. To se stalo po jeho osmém místě, kterého s motocyklem tohoto týmu dosáhl na Macau Grand Prix. O to překvapivější byl jeho odchod.

Relentless Suzuki by TAS Racing už před časem zveřejnl, že za tým bude jezdit Angličan Guy Martin. Donald se už dohodl s týmem Wilson Craig Racing, kde do letošního roku působil Martin.

Tým potvrdil start s Cameronem Donaldem v sedle jejich motocyklů na TT, North West 200 a Ulster Grand Prix. Určitě se objeví i na některých národních roadracingových tratích.

Wilson Craig, týmový boss  Wilson Craig Racing: “Jsme moc rádi, že se Cameron stal naším jezdcem pro mezinárodní závody v roce 2011. Cameron je velmi talentovaný jezdec a jsem si jistý, že bude velmi konkurenceschopný a my mu k tomu poskytneme všechnu možnou podporu.”