Petr Homola

11.12.2009 22:49

Trochu se nám představ – tedy jméno a příjmení a odkud jsi?

Ahoj, jmenuji se Petr Homola, alias Pe3cek. Je mi 28 let a pocházím z jedné zapomenuté J vesničky Hněvošice, cca 10 km od Opavy.

V jakých třídách startuješ ?

Volná do 600 ccm a volná nad 600 ccm.
Na jakém motocyklu startuješ ?
V „šestkách“ jezdím na Hodně CBR 600 RR z roku 2005. Je to stock, který jsem koupil od p. Smrže. Je to ale už starší stroj a potřeboval bych něco trošku rychlejšího a novějšího, takže se zatím rozhlížím a uvidím, zda si pořídím nějaké jiné moto. Prozatím zůstávám věrný i v další sezóně již zmiňované Hondě. V „tisícovkách“ jezdím na R1 z roku 2003, což je motorka mého táty, takže taková půjčka J

Jak dlouho závodíš a jak ses k závodění dostal ?
Závodím prvním rokem. Vždy mě bavily motorky, jenže jsem si nebyl schopen udělat řidičák, protože na učení moc nejsem. Pořídil jsem si však Hondu CBR 900 po bráchovi a začal jezdit na okruhu v Brně. Tak jsem se do toho vžil, že jsem byl během půl roku donucen otcem, abych si udělal papíry. Poté následovala Honda CBR 1000 RR Fireblade, se kterou jsem také jezdil do Brna. No…a pak jsem se řekl: „Proč nezkusit přírodní okruhy?“

S čím jsi začínal - mám na mysli motorku, jezdil jsi motokros? Nebo rovnou silnici ?
Asi jako většina z nás jsem začínal na pionýru nebo Jawě 50. Následovala ještě éra Simsonu a pak přišlo období bez motorky. Vystřídal jsem několik tuningových aut, ale stejně mě to pořád táhlo k motorkám. V rodině měl moto taťka, brácha a já nic. Takže abych nekazil partu, pořídil jsem si Hondu a začal obdivovat naši krajinu v trošku rychlejším tempu. Sem tam jsem zajel do Brna na okruh a tam začaly moje první zkušenosti se „závody“.

Určitě máš kolem sebe nějaký tým nebo partu lidí, kteří ti pomáhají, mohl bys je trochu představit ?
Ano…to mám. Bez nich by to rozhodně nešlo. Především se jedná o otce, který má největší podíl na tom, že závodím a podporuje mě, stejně jako mamka. Mechanika mi dělá můj brácha a kámoš David. Vše ostatní okolo obstarává Romča a Bětka. I ženské je potřeba J. Jinak mi fandí celá rodina a přátelé, což je fajn a posílí to, i když se zrovna nedaří podle představ. Tímto bych jim všem chtěl moc poděkovat.

Jaké jsou tvoje dosavadní nejlepší výsledky ?
Nooo… doufám, že ty nejlepší výsledky teprve přijdou J. Vzhledem k tomu, že závodím teprve rok a zúčastnil jsem se jen 3 závodů, tak si cením 6.místa v Radvanicích. Na to, že to byl můj první závod v životě je to celkem fajn. Hodně mě i potěšilo 3.místo z kvalifikace v Kyjově, při které jsem ještě stihl v posledním kole spadnout J. Takže mě dost mrzí, že jsem nenastoupil do závodu, ale zkušeností není nikdy dost.

Naopak závod, na který bys nejraději moc nevzpomínal ?
Takový zatím ještě nebyl.

Jaký je tvůj oblíbený okruh a proč ?
Hodně se mi líbí Kyjov i Radvanice. Kyjov je super, že je tak členitý a technický. Radvanice mám rád proto, že to byl můj první závod a první seznámení s přírodními okruhy a na to se nezapomíná. Jsem zvědavý na Hořice, které zatím hodnotím jen z pozice diváka. Okruh se mně hodně líbí a moc se na něj těším.

Startoval jsi třeba někdo v zahraničí ? Když ano, tak kde a s jakými výsledky ?
V zahraničí zatím nikde, ale doufám, že není všem dnům konec. Snad v příštím roce, pokud se zadaří. Uvidíme.

Preferuješ motodromy nebo přírodní tratě ? Proč ?
Raději mám přírodní tratě. Je na nich více zábavy a rozhodně větší adrenalin. Člověk si je však vědom, že nejsou nikde únikové plochy a o to to je nebezpečnější. Na dromy jezdím trénovat a taky mají určitě své pozitiva, ale přírodní tratě jsou jedinečné.

Jaká pro tebe byla právě skončená sezona ?
Na to, že to byla má začátečnická sezóna, tak ji hodnotím poměrně pozitivně.

Oblíbené jídlo, pití, muzika ?
Sním skoro všechno, ale hodně si pochutnám na lososu. Z pití vede rozhodně pivko. Co se týče muziky, tak snesu skoro všechno (mimo dechovky apod.), ale přikláním se spíš k rocku.

Přítelkyně nebo ženatý ?
Po dlouhé době jsem momentálně nezadaný. Holky by i byly, ale štěstí mi asi nepřeje. Čekám na tu pravou. Třeba si zrovna ta pravá čte můj rozhovor J

Co si myslíš o uspořádání mistráku na přírodních tratích ? (nejen o tom letošním, ale jaký na to máš celkově názor)
Uspořádat mistrák na přírodních tratích je super nápad. Bylo by dobré, kdyby se něco takového uskutečnilo. Chtělo by to taky obnovit více tratí. Celkově je na přírodních tratích lepší atmosféra a lidi to také baví. Každopádně se to rok, co rok lepší…jen tak dál!

Tvůj oblíbený jezdec ?
Oblíbeným jezdcem je Dani Pedrosa. A určitě by se ještě někdo našel…

Máš ve startovním poli třeba nějakého dobrého kamaráda mezi jezdci ?
Ano, mám. Je jím Martin Sucháček. Celkově jsou ale všichni přátelští a v paddocku je vždy fajn nálada.

Tvůj závodnický sen ?

Jedním je umístit se na stupni vítězů. To je snem určitě každého závodníka. Dalším je podívat se na Isle of Man. Kdybych si tam mohl zajezdit, tak bych byl hodně šťastný. Myslím, že reálnější je vyjet aspoň to třetí místo J.Tady u nás.