Michael Paerson před Killalane

09.09.2010 20:23

Ballygowanský jezdec Michael Pearson bude o nadcházejícím víkendu startovat v závěrečném závodě irského roadrcingového šampionátu, který se jede v Killalane poblíž Skerries v County Dublin.

V roce 2009 zvítězil tenhle jezdec týmu Carryduff Forklifts R1 Yamaha v Grand Final závodě a o totéž se jistě pokusí i letos i když na jiném stroji. Tentokrát bude sedlat Kawasaki.

 

Pearson pojede na Morrell Kawasaki Superstock a to jak závod Open, tak i Grand Final. Nebude chybět ani na startu supersportů, kde pojede Carryduff Forklifts ZX6 Kawasaki. Bojovat bude tedy ve dvou třídách a to během sobitních tréninků i nedělních závodů. Pearson nezávodil od Ulster Grand Prix a proto věří, že přestávka by mu měla prospět, ale samozřejmě si je vědom toho, že konkurence bude opravdu velmi silná. Určitě silnější než tomu bylo vloni.

 

Michael Pearson: "Byl by to pěkný příběh, kdyby se mě opět podařilo zvítězit v Grand Final v  Killalane,ale předpokládám že tři top umístění ve třídě Supersport a Superbike by pro mě byl velký úspěch. V loňském roce jsem byl v Killalane třikrát třetí a jednou jsem vyhrál.

Na motorce jsem neseděl od Ulster Grand Prix a i když 600 zrovna nejlépe nejela, teď už bude zase v plné kondici. Morrell Kawasaki byla velmi dobrá po celý rok, jenom jsme měli několik malých problémů během UGP, proto doufám, že to s ní bude jako při předcházejících závodech. Bylo by to pěkné zvítězit v nějakém závodě, ale na to se těší i  Ryan, William a Michael, kteří si to rozdají o konečné celkové vítězství.

Týden po Killalane pojedu ještě Gold Cup ve Scarborough, což pro mě bude úplně poslední závod letošní sezóny. Bohužel se nezúčastním Sunflower Trophy, protože už to nedovolují financea plány na rok 2011.

Zatím ještě přesně nevím, v jakých závodech budu příští rok startovat, ale budu určitě zase zpět na přírodních tratích".

 

2010 Irish Road Race Championship před posledním závodem:

 

Supersport 600

Ryan Farquhar            Kawasaki         110 bodů

William Dunlop          Yamaha          106 bodů                                           

Michael Dunlop          Yamaha            99 bodů

Michael Pearson        Kawasaki           42 bodů (8.místo)

 

Senior

Ryan Farquhar            Kawasaki         125 bodů *Champion*

Michael Dunlop          Honda                           93 bodů

John Burrows              Suzuki                75 bodů

Michael Pearson        Kawasaki           35 bodů

Duke Road Race Rankings:

8. Michael Pearson    613 bodů