Michael a William Dunlop dominovali Skerries 100 Road Races

07.07.2013 10:52

Michael a William Dunlop dominovali ve Skerries, kde se 5. a 6. července jel tradiční závod Skerries 100.

V Grand Final 24letý Michael ustanovil nový traťový rekord a svůj motocykl dovedl do cíle na prvním místě. Podobný kousek, už ale bez rekordu, se mu povedl i v závodě Open. V obou případech za ním na druhém místě dojel Derek Shiels a rovněž tak i Michael Pearson si odvezdl dvě třetí místa ze závodů nejsilnější kubatury. Závod Open byl zastaven červenou vlajkou, to proto, že na jednom z úseků havaroval Shaun Anderson. Pád se naštěstí obešel bez vážných zranění.

Doslova bratrovražedný souboj svedli Dunlopové ve třídě Supersport. První tři kola vedl Michael, ale William dokázal, že mu prostě šestka opravdu sedí. Vítězství si nakonec ze Skerries odváží jezdec týmu Milwaukee Yamaha William Dunlop, který svého mladšího bráchu porazil o 0.5 vteřiny. S téměř půlminutovým odstupem si pro třetí místo dojel Derek McGee, který za své záda odsunul jezdce v dalším pořadí – Michael Pearson, Michael Sweeney, Jamie Hamilton a Davy Morgan.

William si dojel pro vítězství i ve třídě čtvrtlitrů. Na druhém místě závod dokončil Davy Morgan a třetí Michael Sweeney. William se mohl stát nejúspěšnějším jezdcem dne, když mohl zvítězit i potřetí, ale Delaney Honda 125 si po prvním kole řekla své dost právě v době, kdy William vedl závod osminkové třídy. Z vítězství se tak nakonec mohl radovat Seamus Elliot, před druhým Bruce Mouldsem a třetím Nigelem Moorem.

Závod třídy SuperTwin vyhrál stylem start/cíl Jamie Hamilton. Pravda po celý závod mu doslova dýchal na záda Michael Sweeney, ale v cíli nakonec za ostal za Jamiem o 0.6 vteřiny. Třetí místo patřilo jezdci z nedalekého Dublinu Andy Farrellovi.

Ve Skerries opět v prostoru startu a cíle vlála česká vlajka. Michal Dokoupil nastoupil do závodů třídy Superbike (Open) a SuperTwin. V pátečním tréninku se mu dařilo zejména ve twinech, kdy v kvalifikaci dosáhl desátého nejlepšího času. Trochu horší to bylo v kvalifikaci pro závod Open, kdy se mu do hlavního závodu nepodařilo kvalifikovat, a proto se v sobotu postavil na start závodu Open B. Tam si ale spravil chuť. Závod Open B s přehledem vyhrál a tak po vítězství v Dundrodu a v Kells (obojí v roce 2009), si odváží ze smaragdového ostrova své třetí vítězství. Závod SuperTwinů absolvoval v souboji s Davidem Coulghanem a Nigelem Moorem, ze kterého vyšel vítězně a obsadil tak konečné šesté místo.

Celý ostrovní roadracingový cirkus se teď stěhuje na Isle of Man, kde se od úterý 16. července koná tradiční a velmi populární závod Southern 100 na okruhu v Billown. Ale ani my nepřijdeme zkrátka. 13. a 14. července se v ostravských Radvanicích jede Okruh Františka Bartoše. Při pohledu do startovní listiny je jasné, že to budou velmi kvalitní závody s výborným obsazením. Ahoj v Radvanicích.