Farquhar a Archibald jsou týmovými kolegy v KMR Kawasaki

25.03.2011 18:55

Zajímavá zpráva dorazila v těchto dnech ze Severního Irska. Po úspěšné sezóně 2010 představil Ryan Farquhar plány a novinky týmu KMR Kawasaki do roku 2011. Prioritou budou opět mezinárodní závody (NW, TT, UGP) a plná účast ve všech irských národních závodech. To by až taková novinka nebyla, ale je tu jedna skutečná bomba. Ryan Farquhar bude mít v týmu parťáka. Není jím nikdo jiný, než další severoirská legenda Adrian Archibald, který mimo své tradiční třídy 600 a 1010cc pojede nově i třídu SuperTwin.

Farquhar pojede v týmu KMR Kawasaki už třetí sezónu. Během těch tří let se stal historicky nejúspěšnějším irským jezdcem na přírodních tratích, co se počtu vítězství týká. Pro rok 2011 bude mít k dispozici dvě nové ZX-10R Kawasaki. Jedna bude pro třídu Superstock a ta druhá bude ve specifikaci pro třídu Superbike připravená zejména pro mezinárodní závody, speciálně pro TT, kde loni Ryanovi uniklo vítězství v závodě Superstock TT. Pro třídu 600cc bude mít k dispozici dva motocykly a tradičně i ER6 pro třídu SuperTwin.

Zajímavé jistě bude sledovat, jak se povede zkušenému Archiemu na motocyklech Kawasaki. Indimu tak přibude další těžký soupeř nejen v šestkách a litrech, ale i ve twinech. Oba jezdci budou startovat v tradičních barvách týmu KMR, tedy v černo-oranžové kombinaci. Jenom motocykl Superstock, se kterým pojede Ryan, na sobě ponese tradiční barvy Kawasaki – tedy bude zelený.

 

Jak už bylo řečeno, hlavní prioritou týmu budou tři mezinárodní závody Isle of Man TT, North West 200 a Ulster GP, ale jezdce KMR bude možné vidět třeba i na Southern 100, ve všech závodech na Oliver's Mount ve Scarborough, Ryan se zúčastní i Manx Grand Prix a samozřejmě nebude chybět na startech závodů národního irského road racingového šampionátu.

A jak se v týmu ocitnul Adrian Archibald? Ryan Farquhar byl požádán, aby tým KMR měl dva jezdce. Obrátil se tedy na Archieho, kterého po léta velmi dobře zná a slovo dalo slovo. Adrian je velmi zkušený a respektovaný jezdec.

Archibald k tomu dodává: “Bude to pro mě opravdu hodně zajímavé a už se na spolupráci s Ryanovým týmem moc těším. Můžu říct, že jsme vždy byli dobrými přáteli a tak jistě nebudeme mít problém spolu spolupracovat. Třída SuperTwin je pro mě trochu neznámou, ale moc se na ni těším. Oba jsme profesionálové, tak nám jistě bude vzájemná spolupráce vyhovovat. Stále jsem dychtivý po úspěchu a teď budu mít opět velkou příležitost.”

 

fotografie Stephen Davison – Pacemaker Press International