Dvaadvacátá sezóna Davy Morgana

27.02.2016 15:58

V tomto roce to bude dvaadvacátá sezóna, kterou bude Davy Morgan závodit. Populární jezdec ze Saintfieldu v Severním Irsku i po tak dlouhé době neztratil nic ze svého elánu a tak se do nové sezóny pustí opět s velkou vervou. Mimo jiné také proto, jak sám s úsměvem říká, že má nějakou nedodělanou práci na TT. V loňském roce ho na Isle of Man pronásledovaly technické problémy s motocyklem.

Davy pojede opět ve svém privátním týmu Magic Bullet Motorsports. V tomto týmu pojede s motocyklem yamaha R6 ve třídě supersport. Kromě šestky má připravenou ještě kawu ZX -10R, se kterou se, s podporou Bumblebee Barn, bude zúčastňovat závodů třídy superstock. No a pokud se Davymu podaří sehnat ještě další sponzory, doma v garáži má ještě superbike Hondu Fireblade, se kterou by rád jezdil domácí národní závody.  

Davy Morgan ve své kariéře zaznamenal mnoho úspěchů, určitě si nejvíc cení vítězství v Ulster Grand Prix a North West 200. Velkých úspěchů dosáhl s dvoutaktní RS250 Hondou a to nejen na zmiňované UGP, ale taky na Classic TT. Určitě nesmíme zapomínat i na jeho vystoupení v Hořicích (2011), právě se zmiňovanou čtvrtlitrovou Hondou. V Hořicích si Davy dojel pro druhé místo ve dvěstěpadesátkách. Bohužel si plně svého úspěchu na hořických Zatáčkách nemohl vychutnat, ale snad není všem dnům konec. Když jsme spolu naposledy hovořili, návrat do Hořic nevylučoval….

Začátek sezóny Davy odstartuje první dubnový víkend v Mid Antrim, pak se již tradičně vydá do anglického Scarborough, aby se vzápětí vrátil do Tandragee.