Cookstown 100 už klepe na dveře

06.04.2013 18:34

Přihlášky jsou uzavřeny a tak už jenom čas brání odstartovat první závod letošní sezóny, který se tradičně jede jako Cookstown 100, letošní datum připadlo na 26. a 27. dubna.  

Přihlášeno je celkem 170 jezdců. Mezi nováčky, kteří se postaví na start vzbuzuje největší očekávání Dean Harrison, který pojede RC Express / MSS Kawasaki.
 

Mezi ostřílenými mazáky nebudou chybět i největší hvězdy. Tyco Suzuki budou v rukou Guy Martina a pilot Honda TT Legends, Michael Dunlop, samozřejmě taky nebude chybět, stejně tak, jako jeho starší bratr William Dunlop. Dunlopové ale nebudou na Orritor Circuit startovat s továrními motocykly. William kromě třídy 125 (Delaney Honda) pojede i na šestistovce R6 v týmu CD Racing Yamaha. Michael má v plánu jezdit na 1000cc Honda Fireblade a ještě není rozhodnutý, zda pojede na své privátní Hondě Superbike nebo raději zvolí ovladatelnější Superstock. Michael také pojede šestikila na Hondě, stejně jako Guy Martin, ten ale samozřejmě bude sedlat Tyco Suzuki GSX-R600.

Dalším z favoritů bude i Dubliňan Derek Sheils, který pojede za tým T & M Honda v supersportech a superbicích. Michael Dunlop bude mít i svoji premiéru ve třídě SuperTwin se svoji Kawasaki ER6. Ve twinech bude pomýšlet na pódiové umístění i Jamie Hamilton, který bude mít k dispozici jeden ze strojů KMR po Ryanu Farquharovi.

Michael Dunlop si skutečně zazávodí, bude také jezdit na soukromé TSR Honda ve třídě 250 a určitě se všichni těší i na jeho souboje s bratrem Williamem v závodě třídy Moto3/125GP.

Svoje slovo do pranice jistě přinese i Michael Pearson, který má v plánu jet také tři kubatury – twiny, 600cc a litry. Michael patří k opravdu velkým favoritům.

Na startu se taky objeví dva jezdci s českou vlaječkou. Tím prvním je Michal Dokoupil. Indi má na Cookstown dobré i špatné vzpomínky. K těm lepším jistě patří jeho pódiové umístění v roce 2010, kdy na SV650 dojel ve twinech druhý, v supersportech jedenáctý a v superbike sedmý a dvanáctý. V roce 2011 měl těžký pád na výjezdu z Black´s Farm Corner. No a tím druhým jezdcem, spíš teda jezdkyní, bude Veronika Hankocyová, která pojede třídu SuperTwin.