Cemetery Circuit

29.12.2011 21:51

Australský superbikový jezdec Dan Stauffer dominoval závodům v ulicích novozélandského Wanganui který se jezdí tradičně na Boxing Day (26.12.) na zdejším okruhu zvaném Cemetery Circuit.

V Austrálii není žádný závod na přírodním či městském okruhu, proto byla hladkost s jakou Dan dominoval pro některé místní trochu zarážející. Trať vede, jak již bylo řečeno, ulicemi v centru Wanganui, dokonce i kolem místního hřbitova, odkud také pochází jeho název. Podrobnosti najdeš tady na stránkách v sekci "world road racing".

Nejprestižnějším závodem celého programu je Robert Holden Memorial, ve kterém Stauffer porazil i devítinásobného mistra novozélandských superbiků a mnohonásobného vítěze právě ve Wanganui Andrew Strouda.

Místní fanoušci asi dlouho nepamatují takový závod. Stauffer šel do vedení hned po průjezdu esíček v úvodním kole. Za ním to ale vřelo. Vycházející místní hvězda Nick Cole nakonec dovedl svoji kawasaki na druhém místě, když se mu v průběhu závodu podařilo dostat i před Strouda. I když Andrew Stoud dojel až třetí, jak sám říkal, měl problémy s brzdami, nakonec mu i toto třetí místo zajistilo celkové vítězství v Suzuki Tri-Series. Závody ve Wanganui byly posledním podnikem série tří závodů (ostatní se ale od letoška jedou na motodromech) a v nich si celkově vedl nejlépe byl první, druhý a třetí).

Oba závody třídy 600cc Supersport se staly soubojem dvou jezdců sedlajících motocykly značky Suzuki. Glen Skachill z Wellingtonu si svoje celkové umístění v každém ze závodů prohodil s Dennisem Charlettem z Christchurch. I tak mu tato umístění zajistila i celké vítězství Tri-Series.

Suzuki Tri-Series - Wanganui Cemetery Circuit

F1 Superbike (závod 1)

  1. Dan Stauffer           (Austrálie)              Yamaha
  2. Nick Cole                (Hamilton)              Kawasaki
  3. Andrew Stroud        (Hamilton)              Suzuki
  4. Hayden Fitzgerald    (New Plymouth)       Honda
  5. Ray Clee                (Kumeu)                 Suzuki

 

F1 Superbike (závod 2)

  1. Dan Stauffer
  2. Andrew Stroud
  3. Nick Cole
  4. Ray Clee
  5. Ryan Hampton         (Christchurch)         Honda

 

Robert Holden Memorial

  1. Dan Stauffer
  2. Nick Cole
  3. Andrew Stroud
  4. Ray Clee
  5. Scott Moir               (Taupo)                  Honda

 

F2 Supersport (závod 1)

  1. Glen Skachill           (Wellington)            Suzuki
  2. Dennis Charlett        (Christchurch)         Suzuki
  3. Karl Morgan            (Auckland)              Suzuki

 

F Supersport (závod 2)

  1. Glen Charlett
  2. Dennis Skachill
  3. Karl Morgan

 

Foto  Kevin Jordan