Cameron Donald podepsal s Nortonem !

19.03.2014 20:09

Australská hvězda Cameron Donald si pro letošní Isle of Man TT připravil opravdu velké překvapení. Před několika dny podepsal tříletý kontrakt s britskou značkou Norton Motorcycles !!

Není to tak dlouho, co se spekulovalo, jestli populární 36letý protinožec bude pokračovat ve své kariéře a tak svým podpisem s Nortonem Cam udělal těmhle spekulacím rázný konec. Donald pojede na novém Nortonu SG3 závody tříd Dainese Superbike a Pokerstars Senior TT.

Že to Norton myslí po nezdařeném comebacku z roku 2009 asi vážně, svědčí i to, že testovacím jezdcem je Steve Plater a v týmu je i legendární Mick Grant.

Značka Norton je jedním ze synonym pro TT a pro letošní rok dostal Donald startovní číslo 19. Není to náhodou s tímhle číslem startoval legendární Skot Steve Hislop v roce 1992 a zaznamenal po neuvěřitelné bitvě s Carl Fogartym zatím poslední vítězství v Senior TT pro značku Norton.

On se Norton objevil na startu TT i loni. Britské motocykly sedlali Ian Mackman a  Daniel Hegarty. Průměr na kolo nebyl úplně nejhorší 122.277mph resp. 122.290mph, to je celkem obstojný základ pro zlepšování a to je pro Camerona Donalda, osmého nejrychlejšího pilota na TT v celé historii (130.729mph ) určitě velkou motivací a výzvou zároveň.