Athea Road Race

26.07.2011 19:09

Sobotní tréninky proběhly v režii favoritů, navíc byly okořeněny novým neoficiálním traťovým rekordem v podání Michaela Dunlopa (114.396mph). Třídu Supertwin nejlépe odtrénovala trojice John Burrows, Derek Costello a Andy Farrell. Třída 125 měla nejrychlejšího muže ve Williamu Dunlopovi. Toho následoval jeho bratranec Sam Dunlop a třetí William Reeve. William Dunlop zvítězil i v tréninku třídy 250cc. Za ním skončili Ian Morrell a Ciaran Donnelly. William byl do třetice nejrychlejší i ve třídě 600cc. Na druhém místě skončil jeho bratr Michael a třetí Derek Shiels. Třída Open byla v režii bratrů Dunlopových. První byl Michael před Williamem, na třetím místě dokončil trénink John Burrows.

Nedělní program byl narušený vydatným deštěm. Chvíli to dokonce vypadalo, že bude program závodů zcela zrušený, ale počasí se přece jen trochu umoudřilo, tak se mohlo i závodit.

První závod obstarala třída SuperTwin. Zvítězil v ní John Burrows před Andy Farrellem a Derekem Costellem.

Třídě Junior Support vévodili Derek McGee, Ronan Pentony a Gary Miller. Jezdci v tomto pořadí projeli i cílem.

William Dunlop si kráčí k dalšímu, zřejmě ale poslednímu, titulu ve třídě 250cc. V závodu této třídy zvítězil před Ianem Morrellem a Andy Farrellem.

V šestistovkách se opět odehrála, jako již letos po několikáté, bitva mezi bratry Dunlopovými. Ze třetí pozice jim z povzdálí sekundoval John Burrows. Vítězství si tentokrát odvezl Michael, na Williama připadla druhá pozice.

Závod superbiků měl velkého favorita v Michaelu Dunlopovi. Ten předpoklady nezklamal a v závodě zvítězil. Na druhém místě, trochu překvapivě, dojel John Burrows, který tak Williama Dunlopa odsunul na třetí místo.

Že dvoutakty Williamu Dunlopovi sedí, dokázal hned v následujícím závodu třídy 125cc. S přehledem zvítězil před bratrancem Samem Dunlopem a Jeffem Shawem.

Závěrečné Grand Final se neslo v podobném duchu jako závod Open. Michael Dunlop opět přivedl do cíle na prvním místě Kawasaki ZX10R z týmu Paula Birda. Druhou příčku obsadil William Dunlop, který tak na třetí místo odsunul Johna Burrowse.