Aberdare Park

15.07.2011 18:53

V letošním roce závody proběhly o víkendu 9. a 10. července. Na podnik se opět sjelo velké množství jezdců, kteří závodili jak ve třídách novodobých motocyklů, tak samozřejmě i ve třídách klasiků. Zajímavostí jistě také je, že v Aberdare Park závodí motardy v rámci stejného závodního víkendu. Rozmanitost tříd je značná a některé závody jedou třídy, které u nás ani nemáme.

Diváci tak měly možnost sledovat závody deseti tříd, kdy každá z nich absolvovala během celého víkendu, kromě tréninku, od tří do šesti závodů. Závody jsou tak velmi krátké, povětšinou se jede na pouhých šest kol, tedy na necelých šest mil. V letošním roce na startu opět nechyběla hvězdná jména. Ve třídě 600cc se na start postavili Dan Frear, Dave Woolams, Paul Owen a třeba také Paul Gartland.

Nejúspěšnějším jezdcem malých padesátek se stal Mark Tyrrell, který si odnesl dvě vítězství a jedno druhé místo. Šestkám vévodil John Simpson, který zvítězil 4x, dvě první místa si vybojoval ještě Jay Bellers-Smyth. Ve Formuli 400 bral tři vítězství Alistair Haward a jedno Dan Frear. Ve dvěstěpadesátkách se o čtyři první místa podělila dvojice Paul Owen a Kevin Strowger. V osminkévé třídě si nejlépe vedl Dylan Davies, který zvítězil třikrát, jedno vítězství si z Aberdare odvezl Arnie Shelton.

výsledky